550 млн. лв. достигнаха средствата за интеграция на хората с

...
550 млн. лв. достигнаха средствата за интеграция на хората с
Коментари Харесай

Бисер Петков: 550 млн. лв. достигнаха средствата за интеграция на хората с увреждания

550 млн. лева доближиха средствата за интеграция на хората с увреждания. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков по време на показване на новия Съвет за наблюдаване на и за хората с увреждания.

„ Със основаването на Съвета за наблюдаване ще се извършват и отговорности по Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на хората “, посочи той. „ В рамките на 6 месеца от влизане в действие на Закона за уврежданията и персоналната помощ, подзаконовата разпоредба е подготвена и настояща. До края на месец март беше признат устав за използване на закона, който определяше процедурата и реда. От 1 април се ползва тази методика “, посочи Бисер Петков.

Методиката регламентира реда и изискванията по правенето на самостоятелна оценка на потребностите на хората с увреждания, в това число оценка за потребността от даване на обществени услуги, персонална помощ или различен тип поддръжка при условия и по ред, избрани със закон. С нея се регламентира справедлив метод на пресмятане на броя часове персонална помощ за всеки човек с увреждане до и над 18-годишна възраст.

Министър Петков посочи, че в този момент следва приемане на националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност.

„ Тя е направена в развой на публично разисквания “, посочи той. „ Със заложените в бюджета по програмата за интеграция на хората с увреждания промени, средствата доближиха 550 млн.лв. и се опитваме да осъществяваме оптималната поддръжка в другите области за интеграция на хората с уреждания “, добави общественият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР