55-годишният инвалид Тодор Димов от хасковското село Тракиец живее в

...
55-годишният инвалид Тодор Димов от хасковското село Тракиец живее в
Коментари Харесай

Инвалид втора седмица живее в изгорялата си къща

55-годишният неработоспособен Тодор Димов от хасковското село Тракиец живее в дребна стая в изгорялата си къща към този момент втора седмица. Той няма къде да се реалокира, тъй като няма близки и родственици, които биха могли да го приютят, заяви бТВ.

Къщата изгоря съвсем изцяло след пожар преди десетина дни. Възрастната майка на Тодор е предизвикала пожара.

Жената страдала от деменция и не запомнила отворена малката врата на печката, която работи на дърва и въглища. Изхвръкналите от огъня въглени и искри запалили постелките по пода и огнените езици бързо обхванали цялата дневна. Майката на Тодор схванала какво е направила, само че към този момент било късно. Жената въпреки всичко съумяла да избяга и да предизвести и сина си. Приютена е при родственици, само че за Тодор няма място в дома им. Сега мъжът, който е неработоспособен, живее в единствената оживяла от пламъците стая. В нея обаче изискванията са непоносими, въздухът е тежък за дишане, а на всички места се усеща тежката и задушлива миризма на пушека от пожара.

Местните от село Тракиец са събрали за Тодор към 300 лв., само че тази сума е извънредно незадоволителна. Мъжът живее с пенсия от 300 лв., с която едвам покрива потребностите си от ток, храна и медикаменти. Мъжът няма никакви спестявания и даже и не може и да си намерения за ремонт със лични средства.

" Тодор имаше златни ръце до преди няколко години. Работеше доста тъкмо в строителството. Помогнал е на доста хора в селото. Зидал, мазал и шпакловал или безплатно, или на алегорични цени. А в този момент, когато има потребност от помощ, е изцяло пропуснат “, настояват негови комшии. Все отново се намерили помагачи, които да разчистят пепелището. Възстановили и инсталацията в стаичката на Тодор, която обаче повече наподобява на газова камера. Инвалидът умолява всеки, който има опция да му помогне с пари, строителни материали или работна ръка, да го направи.

Желаещите да оказват помощ могат да се свържат с Тодор посредством служебния телефон на кмета на Тракиец Красимир Бойчев 03700 2220, или на мейла [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР