55-годишната Габриеле П. се надявала, че концертният запис на Ерик

...
55-годишната Габриеле П. се надявала, че концертният запис на Ерик
Коментари Харесай

Ерик Клептън осъди вдовица заради пиратски запис

55-годишната Габриеле П. се надявала, че концертният запис на Ерик Клептън, който мъжът ѝ купил през 1987 година от реномиран музикален магазин в региона на Дюселдорф, ще ѝ донесе най-малко 11 $, в случай че го продаде онлайн, само че нямала огромни упования.

Предложеният за продажба диск обаче привлякъл вниманието не на някой различен, а на самия " мистър Слоухенд “. Но на известния блус музикант не му станало благо, че негови почитатели оферират записите му онлайн, а бил ядосан, тъй като препоръчаният албум бил пиратско копие.

Клептън не оставил нещата дотук и завел дело против продавачката за нарушение на авторските му права.

В сряда съдът в Дюселдорф излезе с решение и почете желае на Клептън, макар възраженията на ответницата, че не е знаела, че дискът е пиратски. Сега Габриеле П. би трябвало да заплати 3400 евро за разноските по делото, оповестяват " Дойче Веле “ и " Билд “.

Ако дамата се опита още веднъж да продаде компактдиска, тя е застрашена от шест месеца затвор и санкция от 250 000 $.

Адвокатът на вдовицата Клаус Гюнтер е безапелационен в изявление за " Билд “, е ще апелира присъдата и е подготвена да отнесе случая до Съда на Европейския съюз, като последна инстанция.

Ерик Клептън пък отхвърля коментар по случая, въпреки да е бил издирван от " Гардиън “ и " Уошингтън поуст “.  Мениджърът му Майкъл Итън разяснява, че музикантът не желае да дава изказвания поради " равнището на журнализма в медиите в Съединени американски щати сега “ и добавя, че това не е първото дело, което Клептън е завел за нарушени авторски права в Германия, " където правенето на пиратски копия е необятно публикувано “, написа " Уошингтън Поуст “.

Западни медии се чудят по какъв начин Клептън е попаднал на обявата за продажба на диска в " Ибей “ и означават, че това не е единствената спорна демонстрация на музикантът напоследък, откакто се е трансформирал в един от най-гласовитите съперници на имунизациите против ковид.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР