53% от българите имат по-скоро благоприятно отношение към руския президент

...
53% от българите имат по-скоро благоприятно отношение към руския президент
Коментари Харесай

България е трета в ЕС по любов към Путин

53% от българите имат по-скоро удобно отношение към съветския президент Владимир Путин, като единствено новият френски президент Еманюел Макрон има по-висок рейтинг от него у нас. Това демонстрират данните от международно изследване на „ Галъп Интернешънъл” измежду 53 страни, споделени от bTV.

Съотношението на утвърждение към отрицание за стопанина на Кремъл у нас е +25, което слага България на 25-то място в света. Пред нас по обич към Путин се подреждат единствено две членки на Европейския съюз – Румъния и Гърция. Тенденцията е съветският президент да усилва въздействието си в света, като за две години одобряващите неговите дейности в световен мащаб са се нараснали с 10 на 100.

На този декор американският президент Доналд Тръмп се показва доста по-слабо от предшественика си Барак Обама. Благоприятни оценки за него в международен мащаб са дали единствено 31% от интервюираните против 59% за Обама. При отрицателните оценки ситуацията е наобратно – 58% за републиканеца и 29% за първия тъмнокож американски държавен глава.

Това и прави Доналд Тръмп най-слабо одобрявания международен водач. Не такова е ситуацията у нас, където турският президент Реджеп Ердоган е решителен водач по отрицателни оценки, дадени от цели 65% от запитаните

Друго, което отличава българските резултати от международните, е ерозията в поддръжката за Ангела Меркел – в международен мащаб канцлерът прибавя утвърждение и дружно с Макрон печели доверието на най-вече хора.

Значително пред тях и у нас, и по света е папа Франциск, за който удобни оценки дават над половината от хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР