Хънтър Байдън ще се пледира за невинен по обвинение за притежание на оръжие

...
53-годишният беше обвинен миналата седмица за притежание на оръжие, докато
Коментари Харесай

53-годишният беше обвинен миналата седмица за притежание на оръжие, докато е употребявал крек кокаин и е излъгал във формуляр за закупуване на оръжието.

< p>Ако бъде признат за виновен, той е изправен пред максимална присъда от 25 години затвор.

Той моли да се произнесе дистанционно чрез видеоконферентна връзка, заявявайки, че така ще избегне разходите за защита на Тайните служби, докато пътува от своя дом в Калифорния до Делауеър, както и логистични предизвикателства в Уилмингтън.

Очаква се прокурорите да се противопоставят на това искане.

Байдън също е разследван за бизнес сделките си и специалния адвокат посочи, че данъчни обвинения могат да бъдат подадени в даден момент във Вашингтон или в Калифорния.

Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън, обвинен в федерални обвинения за притежание на оръжие

По-рано тази седмица Байдън съди Службата за вътрешни приходи на САЩ (IRS), твърдейки, че двама агенти неправилно са споделили личната му информация.

Агентите „целеха и се опитваха да засрамят г-н Байдън“ със споделянето на поверителна данъчна информация в интервюта в пресата и свидетелски показания пред Конгреса, се казва в делото.

Неговите адвокати твърдят, че защитата на лицата, подаващи сигнали за нередности, не се прилага, но адвокат на един агент каза, че всяка разпространена поверителна информация идва под разрешение за сигнализиране за нередности.

Хънтър Байдън е обвинен в обвинения в притежание на оръжие

Прочетете още:
Президентът на САЩ може да бъде изправен пред разследване за импийчмънт заради семейни бизнес сделки

Искът казва, че IRS не е направила достатъчно да спре излъчването на личната му информация. Той се стреми да „принуди спазването на федералните данъчни закони и закони за неприкосновеността на личния живот“ и щети от $1000 долара (£807) за „всяко неразрешено разкриване на информация от неговата данъчна декларация“.

Различните разследвания на Хънтър Байдън датират назад няколко години. Очакваше се той да сключи сделка с прокурорите през лятото, която включваше признания за виновен по обвинения за престъпления за неплащане на данъците си навреме.

Но тази сделка се срина по време на съдебното заседание през юли.

Адвокатите на защитата на г-н Байдън посочиха, че планират да се борят с обвиненията и делото може да е на път към възможен съдебен процес с високи залози.

Искът отбелязва последното съдебно отблъскване от г-н Байдън като дълго - провеждането на федерално разследване срещу него се развива на политически фон.

Това включва разследване за импийчмънт, насочено към баща му, който се опитва да го обвърже с бизнес сделките на сина си.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР