528 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж.

...
528 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж.
Коментари Харесай

528 машини чистят пътищата в страната

528 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж. Това оповестиха от Агенцията " Пътна инфраструктура ".

Усложнена е ситуацията в областите Варна и Добрич и по високопланинските проходи, където от мощния вятър се образуват преспи и навявания.

Поради мощни снегонавявания и понижена видимост е лимитирано придвижването на всички моторни транспортни средства по третокласните пътища Аксаковска гледка - Кичево, в област Варна; Крушари - Полковник Дяково и Крушари - Оногур, в област Добрич.

Заради снегопочистване, изобилен снеговалеж и навявания е лимитирано прекосяването на всички моторни транспортни средства през най-високия старопланински проход - „ Троянски “, и през Дюлинския проход.

Поради снегопочистване е лимитирано прекосяването на тежкотоварните коли над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян, както и през проходите „ Печинско “, „ Рожен “, „ Превала “. Движението на останалите коли по републиканската пътна мрежа в област Смолян се реализира наложително с вериги.

Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на трасетата, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия.

АПИ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа може да бъде открита на интернет страницата на АПИ – www.api.bg и на денонощния телефон 0700 130 20.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР