52 населени места в Смолянска област все още са без

...
52 населени места в Смолянска област все още са без
Коментари Харесай

52 населени места в Смолянска област продължават да нямат ток

52 обитаеми места в Смолянска област към момента са без електричество. Най- потърпевшото село - Триград, продължава да е откъснато от света, поради падналата подпорна стена.

Аварийните екипи не са спирали работата по възобновяване на тока в региона. За селата Рибница и Фатово, където има счупени стълбове, от EVN плануват зареждане с мобилни генератори.



Без вода към момента са селата Триград, Ягодина и Кестен, заради скъсани водопроводи. Продължават дейностите по възобновяване им.

И през днешния ден се работи за възобновяване на достъпа до Триград, където обстановката остава доста тежка. Хората споделят, че техника оказва помощ в разчистването на пътя и не може да се включи в отстраняването на вредите по къщите. А там има съществени провали.





" Моята къща е на първа линия на реката и това не се случва за първи път. Преди години направиха една подпорна стена, която е тъкмо против нашата къща. Проблемното място, откъдето идва самата вода - там няма никакво барикада, никаква подпорна стена. Трябва да получим правдивост и ние ощетените да получим някаква помощ от страната ", упорства Мариела Белчева, пострадал гражданин.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР