52-годишният варненски бизнесмен Севдалин Вълнаров е загиналият пилот на ултралек

...
52-годишният варненски бизнесмен Севдалин Вълнаров е загиналият пилот на ултралек
Коментари Харесай

Загиналият пилот на летище Балчик е Севдалин Вълнаров

52-годишният варненски предприемач Севдалин Вълнаров е починалият водач на ултралек двуместен аероплан, който се разруши на летище Балчик, заяви БНР.

Припомняме, самолетът се е приземил твърдо, при което е подскочил и при такава обстановка е неуправляем. Преобърнал се през крило по тил и се запалил. Загиналият водач е на 52 години, от Варна. Инцидентът стана в петък - 24 август вечерта .

 Двуместен аероплан Cirrus SR22 се разруши на летище Балчик
Двуместен аероплан Cirrus SR22 се разруши на летище Балчик

Пилотът е умрял

На огледа на летището в Балчик участва и следовател от Националната следствена работа , както и специалисти от звеното за следствие на произшествия към Министерството на превоза.

Както съобщихме по-рано, окръжната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно произвеждане за следствие на събитията, довели до случая.

 Прокурори проверяват самолетната злополука в Балчик
Прокурори проверяват самолетната злополука в Балчик

Загиналият водач е на 52 години, от Варна

Вълнаров като фен водач имал към 60 часа нальот , съобщи Христо Христов, който оглавява Звеното за следствие на авиационни катастрофи към Министерството на превоза , пред Нова телевизия.

Към момента водещата версия за случая е неправилната преценка на водача при метода за кацане и вероятно усложнена метеорологична конюнктура.

 Разбилият се аероплан в Балчик се преобърнал през крило и се запалил Обновена
Разбилият се аероплан в Балчик се преобърнал през крило и се запалил

Пилотът е умрял

Севдалин Вълнаров е роден през 1966 година, приключил е Математическа гимназия в Русе, по-късно ВНВТУ " Тодор Каблешков ", компетентност " Транспортно строителство " с подготовка Строителен инженер.

От 1989 година до 1996 година е офицер във войските на Министерство на превоза . От 1999 година до май 2014 година Вълнаров е притежател и шеф на компания " Рубикон инженеринг " ООД, с предмет на активност самостоятелен контрол в проектирането и строителството .

През май 2014 година компанията се преобразува в Еднолично акционерно сдружение и той стартира да извършва функционалностите на Изпълнителен шеф.

Вълнаров бе и ръководител на УС на Българската асоциация на консултантските компании по железопътно строителство .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР