51 са групите лекарства. Ние не говорим за 51 продукта,

...
51 са групите лекарства. Ние не говорим за 51 продукта,
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Безплатните лекарства за сърдечни заболявания ще са 409, а не 56

" 51 са групите медикаменти. Ние не приказваме за 51 продукта, а 51 групи медикаменти, които са ориентирани главно за лекуване на сърдечносъдови болести в целия този набор. Причината е, че смъртността от сърдечносъдови болести продължава да бъде най-висока в България и в Европейски Съюз, а измежду страните от Европейски Съюз България е преди всичко по смъртност от сърдечносъдови болести ", разяснява Хинков. 

Той заяви още, че не съжалява за решението си за отдръпване от поста на здравен министър след ротацията.

" Смятам, че това беше верен ход. По този метод разтварям опцията различен да продължи щафетата на това, което започнахме. В такива случаи човек малко се изчерпва, основава си личностни връзки на злост - три пъти ми желаеха оставката ", означи още министърът и добави, че му е било доста мъчно да разбере за какво изчезват медикаментите от аптечната мрежа.

" Има огромен напън при реекспорта на медикаментите. Това може да се види през програмата за следене СЕСПА, която обаче не работи. В момента тя се надгражда. Това ще стане с приемането на Закона за лекарствените артикули ", разясни проф. Хинков.

Той акцентира, че Министерството на здравеопазването е бенефициент на медицинските хеликоптери. " Те са наша благосъстоятелност сега, в който подпишем приемно-предавателния протокол. Хеликоптерът е българска благосъстоятелност. Има лицензионни режими, които би трябвало да бъдат довършени, има още образование на самите водачи ", изясни още Хинков, представен от Българска телеграфна агенция.

Попитан за това на какъв стадий е строителството на детската болница, Хинков съобщи: " Детската болница се движи в график. Очакваме окончателното решение на Комисията за защита на конкуренцията, която ще се произнесе по тъжба за избран търг. Теренът е в квартал " Горна Баня ". Има солидни здания, които ще би трябвало да освободят място за болничното заведение ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР