51-годишният Васко Колев, убил приятеля си Димитър Митков в Първомай,

...
51-годишният Васко Колев, убил приятеля си Димитър Митков в Първомай,
Коментари Харесай

Васко Колев, убил приятел в Първомай, получи нова по-висока присъда

51-годишният Васко Колев, умъртвил приятеля си Димитър Митков в Първомай, за повторно чу „ отговорен ” от Пловдивския областен съд и беше наказан на 15 години затвор при първичен непоколебим режим.
Прочетете още
Това се случва откакто делото беше върнато за ново разглеждане от различен състав на съда, поради позволени неточност при предходния развой. На 31 октомври предходната година Васко Колев призна напълно виновността си пред магистратите и получи редуцирано наказване от 12 години затвор при първичен непоколебим режим. Тогава присъдата му бе понижена с 1/3 от 18 на 12 години отнемане от независимост, само че това е в нарушаване на закона и е занижена непозволено, тъй като след измененията в Наказателно-процесуален кодекс през 2019 година не се позволява съкращаване на наказване, когато става въпрос за съзнателно породена гибел. 

В днешното съвещание Васко Колев още веднъж изиска процеса да премине по съкратеното разследване с признание на обстоятелствата и събитията по този начин както са разказани в обвинителния акт.

„ Да минава към този момент това дело и да стопират да ме мотат. Какво да кажа, то е станало каквото е станало, но към този момент не мога да върна времето обратно. Скарахме се за нелепости, за няма и нищо. Хванах ножа и стана белята, закарахме го до болничното заведение, но той там умря ”, сподели 51-годишният първомаец.

До момента Васко Колев е осъждан общо 9 пъти, а за настоящето закононарушение закона планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 година.

От държавното обвиняване желаеха присъда сред минимума и междинната, която се планува, до момента в който служебният бранител на Колев пледира за минимално наказване. Близките на починалия Димитър Митев желаеха посредством своя юрист оптимално планувано в закона наказване.

Бащата, майката и братът на умрелия желаеха да се конституират като частни обвинители и цивилен ищци и предявиха искове на обща стойност над 500 хиляди лв., само че поради съкратеното произвеждане, съдът почете само първата молба. Искането може да бъде прегледано настрана в настрана гражданско дело.

В последните си думи към съда Васко Колев сподели, че каквото и да каже е ненужно тъй като индивидът към този момент си е отишъл. „ Аз съм си отговорен, дано съда да реши наказването ”, приключи Колев.

Освен присъдата от 15 години, той би трябвало да заплати и малко над 30 000 лв. разходи по делото и разноски направени в хода на следствието. 

Припомняме, че Васко се познавал с жертвата около съседката си. Двамата били близки другари. В деня на абсурда - 24 януари 2022 г. двамата с още няколко души. ходили до околните села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на Васил и всички се прибрали в гр. Първомай.

Отишли в къщата на Васко Колев. Там той и Димитър използвали солидно количество алкохол. След няколко напитки, сред двамата зародил спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл Димитър „ сводник “. Димитър Митков се ядосал и го блъснал два пъти с пестник.

Васко Колев решил да му отмъсти и пробол Димитър с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в региона на корема. След това двамата излезли отвън къщата. Там наръганият Димитър паднал на земята.

Свидетел на кървавата сцена станал различен другар на Костов -  Наим, който ги последвал, когато излезли от къщата. Той видял по какъв начин Васил се е надвесил над тялото на падналия Димитър, а до тях бил кървавия нож. Наим и Васко откарали ранения мъж в болничното заведение, само че раната се оказала смъртоносна и на 25 януари 2022 г. Димитър Митков умрял от пострадванията си.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР