5000 конски сили и мощност от над 2400 киловата –

...
5000 конски сили и мощност от над 2400 киловата –
Коментари Харесай

Най-бързата кола в света - Alieno Unum - произведена България и измислена от българин?

5000 конски сили и мощ от над 2400 киловата – това са най-лесните за схващане спецификации на най-новата хиперкола на международния пазар, която се създава и е основана... в България.

Alieno Unum е името на автомобила, който наподобява като изваден или от футуристична компютърна игра, или непосредствено от мозъка на най-великите дизайнери. А най-интересното е, че хиперколата е електрическа и употребява най-модерните технологии за задвижване, с което съумява да реализира нечувани до момента скорости от 584 км/ч, употребявайки Липо акумулатори (LiPo). Но единствено на хартия.

Уловката е, че хиперавтомобилът, роден в главата на Ахмед Мерчев, към този момент е единствено концептуален.



Очаква се той да излезе на пазара най-рано през 2024 година и най-късно през 2027 година, само че към този момент гаранция няма, че той въобще ще види бял свят. Всъщност това е вторият модел, фиктивен от българина. Първата хиперкола, която към момента е единствено на чертеж, се споделя Arcanum и към момента няма даже работещ първообраз.



Но пък не може да се отхвърли, че и в двата плана има капацитет. А упоритостите на Мерчев са забележителни и това е нещо, което рядко се среща в модерния свят. Той споделя, че е голям почитател на Ламборгини. Неслучайно и дизайнът на евентуалната хиперкола е доста подобен с този на новите модели на италианския производител. Но Alieno има проекти даже да закупи марката на Ламбо, или в най-лошия случай – да работи с тях.

Визуализациите наподобяват действитлно впечатляващи, вярата е, че няма да останат единствено такива и автомобилът в действителност ще се появи на пазара

Точно поради сходни звучащи необикновено изявления, интернационалната преса към този момент не приема доста оптимистично българската разработка. Консенсусът, най-малко на този стадий, е че колата към момента не съществува и най-вероятно в никакъв случай няма да от хартия и 3D визуализации да се появи в действителния свят, pi[e flagman.bg. Но времето ще покаже. До оповестения от сливенската компания старт на продажбите остават по-малко от 2 години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР