500 лв. чукна основното почистване на тристаенУслугите са поскъпнали със

...
500 лв. чукна основното почистване на тристаенУслугите са поскъпнали със
Коментари Харесай

500 лв. чукна основното почистване на тристаен


500 лева чукна главното разчистване на тристаен

Услугите са поскъпнали със 17 на 100 за година
Ц ялостно главно разчистване на тристаен апартамент към 90 квадратни метра излиза към 500 лв.. Това научи „ Телеграф “ от компании, занимаващи се с тази активност.Обичайно тази услуга е търсена при настъпване на пролетта и преди великденските празници от хората, които нямат задоволително време да поддържат жилището си сами.

Цената обаче може да е по-ниска и по-висока според от степента на замърсяване и размера на жилището.

Справка в интернет сочи, че за тази услуга се желаят най-малко 300 лв.. Ако има по-силно замърсяване, се начислява спомагателна сума. Услугата обгръща кухня, като се забърсват шкафовете външно, по избор и против в допълнение възнаграждение се избърсват и шкафовете от вътрешната страна.

Също по този начин се измива дограмата, вътрешно и външно, и банята. Праха от мебелите и стените, ключове и контакти, подове и тераси, порти и каси.

Фирмите оферират и абонаментно почиствате, като то коства за жилище от 50 квадрата 60 лева за посещаване веднъж в седмицата, а за два пъти седмично цената е 100 лева За по-големи жилища сумата пораства до 180 лева за двуседмично разчистване на жилище до 150 квадрата.

Услугата включва разчистване и измиване на пода, ободряване на меката мебел, външно забърсване на електроуреди и кухненски шкафове, разчистване и стерилизация на баня, измиване на тераси и нареждане.

Фирмите оферират и еднократно разчистване на жилища след ремонт. Цената в този случай е на квадратен метър и е от 4 до 8 лв. според от замърсяването, а в случай че парцелът е над 150 квадрата, е по договаряне.

Според последните данни за цените на услугите най-голямо нарастване за последната година има при почистването – със 17 на 100 към края на предходната година по отношение на същия интервал на 2022 година

След тях по нарастване се подреждат дейностите по защита и следствие, където растежът е с 10 на 100. Спад на цените на услугите е регистриран само при морския превоз, сочи статистиката.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР