500 лева глоба ще плати обект от известната верига бензиностанции

...
500 лева глоба ще плати обект от известната верига бензиностанции
Коментари Харесай

Заради служителите: НАП удари известна верига бензиностанции в Пловдив

500 лв. санкция ще заплати обект от известната верига бензиностанции ЕКО. Той се намира в Пловдив, на бул. „ Васил Априлов”. Причината за глобата е нарушаване на Закона за налог добавена стойност от страна на чиновниците на бензиностанцията.

Проверката е станала през февруари. Агенти на Национална агенция за приходите нахлули в обекта, след легитимиране почнала инспекция. Направена била стоп каса, регистрирани били сумите в нея и бил прегледан целият разполагаем фискален бон. Оказало се, че личният състав не е записал всяка продажба на артикули и услуги по данъчна група съгласно типа на продажбите.

Общият оборот в размер на 3663,36 лв. бил регистриран напълно и единствено в групи „ Б " и „ В " на фискалното устройство. При подробният доклад се оказало, че е осъществена продажба на винетка – 97 лв., като вместо в група за 0% облагане на налог, продажбата е отразена в група с наложени 20% налог.

Последвал акт, а след законовия интервал било издадено наказателното произвеждане. Санкцията по отношение на бензиностанция ЕКО била в пределния най-малко – 500 лв..

Дружеството, стопанисващо компанията, подало тъжба до Районен съд за анулация на глобата. В жалбата било вписано, че се касае за незначителен случай.

Не по този начин считат магистратите. Според тях се касае за съществени нарушавания на Закона за налог добавена стойност, защото сдружението е длъжно да отразява всяка една покупка в съответната група. Районен съд обаче е на мнение, че тук се касае не за корист и преднамерено държание на сдружението, а за непросветеност на личния състав. Именно чиновниците са били хората, позволили нарушаването и са довели до инспекцията на Национална агенция за приходите.

Въпреки това компанията, стопанисваща бензиностанция ЕКО, ще платят глобата от 500 лв.. Магистратите не се смилиха над сдружението и потвърдиха наказателното разпореждане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР