50 яхти ще участват в Регатата Кор Кароли, която тази

...
50 яхти ще участват в Регатата Кор Кароли, която тази
Коментари Харесай

50 яхти ще участват в Регатата "Кор Кароли"

50 яхти ще вземат участие в Регатата " Кор Кароли ", която тази година за първи път ще започва от Бургас. Това стана ясно на конференция през днешния ден в Община Бургас. В нея взеха присъединяване Красимир Стойчев, зам.- кмет на Община Бургас.Тома Томов, ръководител Фондация " Кор Кароли ", Димитър Новак, секретар на Фондация Кор Кароли, Стойчо Димов от " Пристанище Бургас " ЕАД и Илиян Тенекеджиев от ЯК " Порт Бургас ".

Състезанието тази година включва малко над 100 морски благи. Стартът е в Бургас, като началото ще бъде обещано с Про Ам гонка на 12 август от 13.00 часа. В демонстрационната гонка бургазлии ще имат опция да се качат на борда на някоя от спортните яхти.

" Същинската конкуренция започва на идващия ден в 10.00 часа, от моста в гр.Бургас в посока остров Св.Анастасия и край в Свети Влас. На идващия ден участниците потеглят в посока Варна, а в последния спортен ден всичко ще се рeшава във варненския залив, на 15 август. Същия ден ще бъде и формалното награждаване ",обясни кап. Тома Томов, ръководител на Фондация " Кор Кароли ".

Общо 9 квалифицирани съдии ще обслужват тазгодишната ветроходна регата " Кор Кароли ". Главен арбитър за поредна година ще е Пламен Георгиев. Ще работят протестна комисия в състав от 3 души и регатна комисия. Ще има и офицер по сигурността. Представител на морска администрация Бургас ще бъде включен в работата по контрола на яхтите.

За повишение на сигурността по време на регата " Кор Кароли " 2017 още веднъж ще се употребява тъй наречените тракер система. Това е система за онлайн следене на някои от яхтите. Ще бъдат ситуирани 10 тракера на 10 яхти, като уредниците ще се съобразят с това, те да са на няколко от най-бързите спортни яхти, 2-3 от междинния клас и някои от тези, чиято структура и скорост не им разрешава да се наредят напред по дистанцията и ще бъдат в задната половина от флотилията. Информацията ще бъде свободна и налична за всеки, който желае да следи онлайн развиването на гонките посредством отпратка от уеб страницата на регатата www.corcaroli.bg.

" През цялото време от началото до края на всяка гонка дистанцията ще се следи от координатор на екран по този начин, че при вероятно пораждане на обстановка да бъде обезпечена моментална връзка с бедстващия, открит характерът на бедствието и осведомени избавителните служби ", обясниха уредниците.

По време на тази регата ще се показва нейната успеваемост като информативен резултат и основаване на по-голяма атрактивност за ветроходния спорт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР