50% намаление на акциза на горивата няма да има, обяви

...
50% намаление на акциза на горивата няма да има, обяви
Коментари Харесай

Василев: Няма да има 50% намаление на акциза на горивата

50% понижение на акциза на горивата няма да има, разгласи пред медиите вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в коридорите на Народното събрание за настояването на превозвачите. Според него настояванията им са неизпълними.

Относно идните антиинфлационни ограничения за цените на горивата, Василев разяснява, че цената на горивата зависят от цените на петрола на интернационалните пазари.

„ Цените на горивата в България на колонка са доста по-ниски от цените на горивата на колонка в прилежаща Гърция да вземем за пример, регистрира финансовият министър. Допълнителни към ограниченията се разискват няколко разновидността за компенсиране на най-засегнатите. Вариантите би трябвало да бъдат механически изпълними и лесни “, акцентира Василев.

За актуализацията на бюджета вицепремиерът добави, че през юни месец би следвало да влезе в Народното събрание. Той изрази убеденост, че България ще бъде включена в изключенията от съветското петролно ембарго, което обмисля Европейският съюз.

„ България е на масата и ясно сме декларирали, че, с цел да подкрепим този пакет, България би трябвало да бъде включена в изключенията. Знаем, че в случай че не си на масата, си част от менюто “, напомни Василев. Той успокои бизнесът да не чака повишаване на електрическата енергия по отношение на равнищата от предходната есен. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР