50 хиляди данъчни декларации за доходите на гражданите са подадени

...
50 хиляди данъчни декларации за доходите на гражданите са подадени
Коментари Харесай

Данъчните декларации ще се подават по нов начин

50 хиляди данъчни заявления за приходите на жителите са подадени през януари.

Това сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. Около 36 хиляди от тях са подадени електронно - за първи път те са повече от тези, постъпили в Национална агенция за приходите на хартия.

В половината от случаите жителите дават отговор на условията и ще употребяват 5%-ното понижение.

От следващата година данъчните заявления ще се пресмятат в Национална агенция за приходите по данни, подадени от работодателите. Това ще бъде облекчение за жителите като ще спре издаването на хартиени служебни бележки.

" Механизмът е следния - реалокира се напред във времето през февруари 2020 година задължението на всеки шеф да подаде данни за трудов приход и възнаграждения. Изпраща се тази информация в цифров електронен тип към Национална агенция за приходите и след което през март месец посредством уеб страницата на Национална агенция за приходите и личен код или електронен автограф всеки човек към този момент може да види заредени и изчислени най-общо казано приходите от труд и възнаграждения. ", посочи Бъчваров. / Дунав мост
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР