50-годишната горнооряховка Йорданка Кинова подхвана необичайна за жена професия, за

...
50-годишната горнооряховка Йорданка Кинова подхвана необичайна за жена професия, за
Коментари Харесай

СЪДБИ. Горнооряховка стана тираджийка, за да помага финансово на децата си

50-годишната горнооряховка Йорданка Кинова подхвана необикновена за жена специалност, с цел да обезпечи средства за издръжка на децата си. От пет години тя е водач на тежкотоварен автомобил и обикаля Европа с него, като за това получава заплата в порядъка на 1500 – 2000 лева според от курсовете, които прави.

„ По специалност съм инженер, преди години работех в цех „ Червена звезда “ в Дебелец и получавах положителни пари. След като предприятието банкрутира, останах без прехранване и се хващах на работа на места. Парите обаче в никакъв случай не стигаха “, описа дамата. Преди няколко години брачният партньор и татко на двете й деца умрял и се наложило Йорданка да открие доходоносна специалност. „ Имаше моменти, в които изкарвахме цяла седмица единствено на фасул и филийки с маргарин. Тогава кумът от сватбата ми предложи да изкарам категории C + Е и да стана водач на ТИР във компанията, в която работи той, и ме предложи. Курсовете платих с заем. Първоначално не желаеха да ме наемат, тъй като нямах опит и известно време пътувах с него, до момента в който науча тънкостите “, показа 50-годишната жена.

Казва, че не се срами от работата си и даже кара на драго сърце. Твърди, че й харесва да е на път и да опознава нови места. Не й било мъчно да размени домашния уют за тясната кабина, която е нейната спонтанна кухня, спалня и всекидневна. „ Единственото, което не ми харесва, е, че диспечерката непрекъснато звънни по телефона да ме пита, в случай че се отклоня от маршрута или спра за малко, защото всеки ТИР е оборудван с GPS ”, разяснява Йорданка.

Тя е майка на 25-годишна щерка и 18-годишен наследник. И двамата учат и живеят в фамилното жилище. Момичето е последна година студентка по туризъм във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “, а момчето ще бъде зрелостник на Професионалната гимназия по електроника в Горна Оряховица.

„ Възпитанието на децата ми става по телефона и с Facebook. Аз не присъствам със седмици и в случай че не са новите технологии, няма по какъв начин да поддържаме връзка. Смятам обаче, че това не ме прави неприятна майка, тъй като те към този момент са огромни, научила съм ги на добродетели, а и всичко, което върша, е за тях “, показа тя.

Най-голямото предпочитание на Йорданка е да стане баба. Твърди, че всеки месец отделя пари, които ще преведе по сметката на внучето си, когато се роди, и ще продължи да внася, до момента в който то навърши пълноправие.

Галина ГЕОРГИЕВА

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР