50 души, между които 5 деца, бяха избити при руски

...
50 души, между които 5 деца, бяха избити при руски
Коментари Харесай

Брутална руска жестокост: написали “за деца” на ракетата, избила 50 души в Краматорск

50 души, сред които 5 деца, бяха избити при съветски ракетен удар върху гарата в Краматорск, а на едната от двете употребявани ракети, елементи от която бяха открити, има надпис с “за децата”, нанесен на ръка бяла багра, оповестиха международните медии. Още 98 души бяха ранени при ракетния удар.

Ужасяващите фотоси на тела, търкалящи се измежду багажа по тротоара пред гарата, евентуално ще засенчат фрагментите от кланетата в Буча и Бородянка, а Русия предстоящо отхвърли ударът да е дело на нейните войски и за следващ път извади тезата за украинска провокация макар цялостната липса на логичност в тезата й.



Голямо парче от ракетата ле намерено да лежи на моравата до гарата, а на него с бяло има надпис “за деца”. Някои медии допуснаха, че той е дело на проруски сепаратисти или други жертви на съветското промиване на мозъци и е като възмездие за хипотетични украински зверства. Интерпретацията е, че надписът би трябвало да се схваща “за (нашите) деца”.



Военните коментатори показаха, че ракетата е Точка-У – ракета от руско време. Русия уточни, че и Украйна има такива, само че специалистите споделят, че тази е съветска, тъй като покритието й е зелено, а на украинските е сиво. Точността на ракетата е 200-500 метра.

Украинският президент Володимир Зеленски удостовери в обществените медии броя на жертвите до момента и жигосах офанзивата:

“Те цинично унищожават цивилното население. Това е зла без граници. Ако не бъде осъдено, то няма да спре.”



По думите му по време на удара на гарата е нямало украински военни.

“50 мъртви, 5 от тях деца. Това са смъртните случаи до момента след удара по гарата в Краматорск на съветските окупационни сили” – сподели в “Телеграм” Павло Кириленко, губернатор на Донецка област.

Той предизвести, че евентуално ще има още умряли, защото 98 души, от които 16 деца, се намират в болница. От мъртвите досега 38 са убити на място, а 12 са починали в болница.



30-40 хирурзи работят по оказване на помощ на ранените, а лечебните заведения са претъпкани и се задъхват от новопостъпилите, заяви кметът на Краматорск Олександер Хончаренко.

По думите му по време на удара на гарата е имало към 4 000 души, множеството от които възрастни хора с деца, готвещи се да се изтеглят в по-безопасни райони след активизацията на съветските нашественици в Източна Украйна.

Краматорск преди войната е имал към 150 000 поданици.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР