50 деца и служители от столичната 38-а детска градина Вълшебство,

...
50 деца и служители от столичната 38-а детска градина Вълшебство,
Коментари Харесай

50 контактни на починалото 5-годишно дете са носители на менингококова бактерия

50 деца и чиновници от столичната 38-а детска градина " Вълшебство ", както и техни близки, са дали позитивни проби за носителство на менингит. Общо 300 души бяха тествани след гибелта на 5-годишно дете, което е посещавало детската градина, заяви bTV.
Още по темата
То подвига температура, до момента в който е в групата си в ОДЗ " Вълшебство ". Учителките звънят на родителите, които търсят лекарска помощ в няколко лечебни заведения. Състоянието на детето обаче внезапно се утежнява и макар дейностите на медиците в педиатрията, детето издъхва. Заради случая здравният министър разпореди инспекция на всички лечебни заведения, в които 5-годишното дете е било водено от родителите.

Положителните проби не са на менингит, а за това, че тези деца и възрастни са носители на бактерията менингокок, посочи директорката на детската градина Гергана Петрова. " Няма огнище на менингит. След гибелта на дете от градината се стартира следствие за разкриване на някаква бактерия. В следствие се оказа, че това е менингокок ", сподели тя и уточни, че няма данни за деца, които да не се усещат добре.

Всички носители на бактерията са добре и не са рискови за близките, изясни тя. На детската градина е направена тройна стерилизация и тя към този момент работи в естествен режим.

Майки на деца от детската градина приканват шефа на РЗИ да обясни, че децата им не са заразно рискови, тъй като усещат, че са третирани като такива.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР