50 човека се изследваха в първите два дни от кампанията

...
50 човека се изследваха в първите два дни от кампанията
Коментари Харесай

Акция за безплатно изследване за ХИВ и хепатит в Пловдив

50 индивида се изследваха в първите два дни от акцията за гратис и анонимно проучване за ХИВ и хепатит В и С, която се организира в квартал " Капана " на улица " Куртевич " 3 в Пловдив. Трима от тях са инфектирани с хепатит С. Най-много от изследвалите са дами сред 30 и 42 години.
Инициативата за тестването е на галерията „ PLOVEDIV” и CheckPoint София – Център за полово здраве и се организира в границите на Европейската седмица за проучване за ХИВ и хепатит. Кампанията е ориентирана към всички, без значение от тяхната възраст, пол или полова ориентировка. Изследванията са изключително целесъобразни за хората над 50 години, които могат да са болни от хепатит, само че да не знаят за това. Препоръчително е да се изследват и хора, които постоянно посещават стоматолог или се татуират. Изследването е изцяло анонимно, а резултатът се пази в конфиденциалност. В рамките на седмицата съветник на центъра по ХИВ и хепатит ще дава съвещания на всеки искащ.
Кампанията продължава до събота, 1 декември, в галерията „ PLOVEDIV”. Изследвания се правят сред 15.00 и 20.00 часа в работните дни, а в събота проучванията ще са през целия ден - от 10 до 18 часа. За задачите на проучванията се взима една капка кръв от пръста, а резултатите са подготвени след 5 минути. Няма значение дали пациентите са приемали храна или питиета преди проучването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР