50 автобуса и около 100 товарни камиона планираха да блокират

...
50 автобуса и около 100 товарни камиона планираха да блокират
Коментари Харесай

Полицията блокира превозвачите на входа на София

50 рейса и към 100 товарни камиона възнамеряваха да блокират елементи от София през днешния ден. В Пловдив пък към този момент е лимитирано придвижването на един от входовете на града. Това стана в първите часове на днешния целодневен митинг на превозвачите в България, който стартира в 8 ч сутринта и ще продължи до 22 ч в столицата.

Полицията в София обаче не позволи транспортните средства на входа на града от парк " Врана " в посока центъра да влязат. Инспектори вършат и изненадващи инспекции на колите на протестиращите, оплакват се те пред бТВ.

Те желаят понижаване на акциза на горивата на половина, краткотрайно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отсрочване на плануваното разширение на толсистемата.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/пловдив митинг превозвачи.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 900 " height= " 600 " /> Входът на Пловдив откъм " Асеновградско шосе " е със затруднено придвижване.
В София рейсовете и тежкотоварни коли са ситуирани по бул. " Цар Освободител ", като сборният пункт на протестиращите е входът на града откъм автомагистрала " Тракия ", при парк " Врана ". ОЧаква се да създадат и шествие по булевардите " Цариградско шосе " и " Ботевградско шосе ", както и по Околовръстния път на София. В Пловдив пък е затруднено съществено придвижването по " Асеновградско шосе ".

Протести ще има и във Варна Бургас, Плевен, Ямбол, Дупница, Стара Загора и Чирпан.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/варна превозвачи.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 900 " height= " 600 " /> Превозвачите се пробват да блокират и Варна, полицията ги възпира.
Преговорите с държавното управление по настояванията на превозвачите се оказаха несполучливи - представителите на сектора останаха недоволни от неналичието на механизъм, който да повлияе на високите цени на горивата. Те разпространиха запис от срещата с премиера и оповестиха, че той ги помолил да изоставен срещата, тъй като " той ще дефинира разпоредбите и той споделя какво се случва ".

Министърът на районното развиване Гроздан Караджов, също участвал на срещата, съобщи, че тя не е имала за цел съответен резултат, а единствено да се обсъдят въпросите на бранша.

Според протестиращите страната не почита сектора им и неговите проблеми.

" Асен Василев споделя, че камионите не желаят да заплащат - камионите заплащат и към сегашния миг толтакси. Г-н Кирил Петков не знаеше даже какви сме – превозвачи или пътищари ", изясни Йоана Лалова от организационния комитет

Протестите ще продължат и идващите дни, не се изключва и цялостно прекъсване на транспортите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР