50 000 туристи са заклещени по гръцките туристически дестинации на

...
50 000 туристи са заклещени по гръцките туристически дестинации на
Коментари Харесай

Започна се! Първа кошмарна новина с туристи след фалита на "Томас Кук"

50 000 туристи са заклещени по гръцките туристически дестинации на банкрутиралата компания, разгласи министърът на туризма Харис Теохарис. Според изчисленията на президента на туристическите организации на остров Крит Михалис Влатакис, 20 000 са на острова.

Според министъра на туризма процесът на репатриране на тези туристи към този момент е почнал посредством Британската администрация за гражданска авиация, която е поела престоя и завръщането занапред нататък на пасажерите.

Очаква се обаче вредите за местние хотели, които са имали съглашения с „ Томас Кук “ да са големи. Според Асоциацията на хотелиерите в Ираклион на остров Крит 80% от хотелите имат туристически пакети с „ Томас Кук “.

Все още няма изясненост дали сред засегнатите туристи има и българи.

Припомняме, че английският туроператор „ Томас Кук “ приключва активността си и решението влиза в действие неотложно, заяви Си Ен Ен. С това се анулират почивките на стотици хиляди клиенти. По-рано беше обявено, че над 600 000 туристи, клиенти на туристическата компания са наранени от банкрута ѝ.
Компанията сподели в изказване, че бордът ѝ „ заключи, че няма различен избор, с изключение на да предприеме стъпки за влизане в наложителна разпродажба с неотложно деяние “.

Този ход на „ Томас Кук “ евентуално ще провокира най-мащабната интервенция по репатриране на английски жители в спокойно време. Предишният връх се държеше от срутва на Monarch Airlines през 2017 година

Петер Франкхаузер, изпълнителен шеф на Томас Кук, се извини на клиенти, чиновници, снабдители и сътрудници.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР