5 септември 1944 г. ще остане в историята ни като

...
5 септември 1944 г. ще остане в историята ни като
Коментари Харесай

Черен ден: Преди 79 години СССР обявява война на България, за да я окупира и съветизира

5 септември 1944 година ще остане в историята ни като една от най-злокобните дати, а 79 години по-късно нацията не може да преодолее тежките последствия от съветската окупация. На този ден Съюз на съветските социалистически републики афишира война на Царство България под предлог, че държавното управление продължава да поддържа Германия.

Под опасността от настъпващата в Румъния Червена войска държавното управление на Иван Багрянов афишира неутралитет на България във войната сред Германия и Съветския съюз. То се разпорежда немските войски да изоставен страната, а отказващите да бъдат разоръжени. Съюз на съветските социалистически републики обаче не признава оповестения от България неутралитет. Същевременно, държавното управление стартира сепаративни договаряния за мир с Англия и Съединени американски щати, които пропадат заради оповестената от страна на Съветския съюз война на България.

На 5 септември 1944 година Съветското основно командване утвърждава

проекта за военно нахлуване над България

Трети Украински фронт е ситуиран на румънско-българската граница. Срещу България са ориентирани 258 000 военнослужещи, 5583 оръдия, 508 танкове и САУ, 1026 самолета и цялата мощ на Черноморския флот.

В 20.30ч. Съветският съюз афишира война на България и стартира окупацията на страната. Именно със силата и терора на руския щик се стига до преврата на 9 септември и сформиране на държавно управление на Отечествения фронт с преобладаваща роля на партизаните и комунистите.

Така за съвсем пет десетилетия България е откъсната от цивилизования либерален свят и превърната в дисциплиниран придатък на тоталитарните режими в Москва.

78 години Съюз на съветските социалистически републики и наследникът й Русия не са се извинили за злодействата, които направиха с България и народа й!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР