5 млн. ще бъдат осигурени за неотложни ремонтно-възстановителни дейности на

...
5 млн. ще бъдат осигурени за неотложни ремонтно-възстановителни дейности на
Коментари Харесай

С 5 млн. лв. ремонтират падналата ограда по границата с Турц...

5 млн. ще бъдат обезпечени за неотложни ремонтно-възстановителни действия на оградата по границата с Турция. Това ще стане с разпореждане на служебното държавно управление, оповестиха от Министерския съвет.

Както е известно, по оборудването, което е дълго 235 км има дупки и пропадания. 44.4 км от оборудването са в Хасковска област, където също има проблематични сектори. Средствата ще бъдат по бюджета на Министерство на вътрешните работи, на което преди време бе предоставено правото на ръководство върху възпрепятстващото оборудване.

С друго разпореждане Министерският съвет одобри спомагателни 37 млн. лв. по бюджета на Министерство на вътрешните работи за финансово застраховане на активността при засилен миграционен напън.

Допълнителни разноски в размер до 25, 2 млн. лева се обезпечават по бюджета на МО. Средствата са за финансово обезпечаване на присъединяване на формирования и техника от въоръжените сили в защита на държавната граница с Република Турция и Република Гърция при повишен миграционен напън.

До скоро за оградата отговаряха регионални шеф на Хасково, Ямбол и Бургас. Пари за тази годишна обаче не им бяха отпуснати.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР