5 линейки превозиха 7 от пострадалите деца в на магистрала

...
5 линейки превозиха 7 от пострадалите деца в на магистрала
Коментари Харесай

7 от пострадалите в катастрофата на ``Тракия`` деца са превозени до ГКПП ``Калотина`` -

5 коли за спешна помощ превозиха 7 от потърпевшите деца в на автомагистрала Тракия. през граничния пункт " Калотина ".

Превозването им е проведено от Министерството на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването.  На границата пациентите ще бъдат поети от медицински екипи от Сърбия.

В неделя вечерта рейс със сръбска регистрация катастрофира на автомагистрала Тракия, като пострадаха 17 деца. 

Междувременно здравният министър Асен Меджидиев даде детайлности за положението на потърпевшите. 

Двете тежко потърпевши деца са превозени тази заран с две коли за спешна помощ от болничното заведение в Стара Загора в " Пирогов ". Детето, което е било в по-тежко положение се усъвършенства. Другото е в операционна и повече за положението му не може да се каже, до момента в който не завърши интервенцията, сподели Меджидиев.

В момента тече интервенция на детето, което е с фрактура на таза и бедрото: " Другото дете е постъпило в доста тежко положение - неконтактно с висока температура, след настаняването в " Пирогов " и взетите ограничения, то към този момент е контактно. Овладяно е, няма съществени трайни увреждания, само че има много травми ".

Пострадалите деца са на възраст от 9 до 15 години. 

Министърът добави, че няма информация дали околните на двете деца са пристигнали. В България е министърът на опазването на здравето на Сърбия, който е посетил децата, настанени в болница и тези в хотела, за които не се постанова хоспитализация.

Асен Меджидиев добави, че е проведен психолог за децата с преводач.

Няма други тежки случаи, няма проблем с превоза и някое дете да се е почувствало зле по време на превозването, сподели още здравният министър.

В болничното заведение в Стара Загора под медицински грижи остават общо шестима души - трима възрастни и три деца, които са с коремни контузии.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР