5% икономически растеж през 2022 година прогнозира министърът по иновации

...
5% икономически растеж през 2022 година прогнозира министърът по иновации
Коментари Харесай

Даниел Лорер в Пловдив: Очакваме инвестиции за стотици милиони, целта е 5% икономически растеж

5% стопански напредък през 2022 година предвижда министърът по нововъведения и напредък Даниел Лорер. Той бе на посещаване в „ Тракия икономическа” зона, като с него бяха кметовете на Пловдив Здравко Димитров и община „ Марица” Димитър Иванов.

„ Още лятото дадохме поръчка какъв е нашият приоритет, а точно основаването на постоянна правна рамка с нулева приемливост към корупцията. Превръщането на България е в една постоянна европейска страна, където законността е над всичко ще притегли голям брой задгранични инвестиции”, съобщи Лорер. То добави, че неговото министерство ще заложи на институционалната рамка, в която приоритет да всички предприятия, както дребни и междинни, по този начин и огромни стартъпи.

По думите му проектът за първия цех за електрически коли върви по проект, като това ще е положително начало на една сходна промишленост у нас.

„ Чакаме още вложители в този сегмент. Имаме запитвания от голям брой компании от Европа и отвън нея. Вероятно виждат, че има деен и благонадежден сътрудник в наше лице. Инвестициите са за стотици милиони, само че не желая да издавам имена, преди да има нещо официално”, сподели Лорер. Той се обърна към кметовете да основат по-добри условия за велосипедистите, защото в малко градове у нас имат добра инфраструктура за нея.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР