5-годишно момченце от пловдивската детска градина "Мир" е било наказвано

...
5-годишно момченце от пловдивската детска градина "Мир" е било наказвано
Коментари Харесай

Голям скандал в пловдивска забавачка: Заставиха 5-годишно да...

5-годишно момченце от пловдивската детска градина "Мир " е било наказвано да чисти тоалетните и е оставяно без следобедна закуска, тъй като не слушало и не желало да спи, оповестява "Монитор ".

Заради скандалния случай от Община Пловдив стартират инспекция в детското заведение.

Сигналът е подаден от родителите, които настояват, че детето е подложено на систематичен тормоз от страна на помощник-възпитателката.

"Има притеснителни сигнали, има недоволство от едно от фамилиите, че дете е било наказвано, и то редовно, което е безусловно неприемливо.

Не е допустимо в XXI век, в просветителна институция да бъдат унижавани децата. Не е редно по никакъв метод ", съобщи зам.- кметът по обучение Стефан Стоянов, който е разпоредил инспекцията.

В момента на място в "МИР " са специалисти от просветния отдел на общината, ресурсни учители и психолог. Помощник-възпитателката е признала устно за казуса с момченцето и е подала молба за овакантяване.

Засегнатото семейство е изрично, че ще мести сина си. Освен че са недоволни от личния състав на детската градина, майката и бащата са огорчени от част от родителите на другите деца. Те упрекват момченцето, че е буйно и влиза в спор с останалите ученици на градината.

"Ако някое дете е по-буйно, това не е мотив да бъде наказвано и да бъде лишавано от обикновено престояване в детската градина. Получихме и тъжби от личния състав против директорката Светлана Джаникян, че се държи неприятно. За 2 месеца, откогато тя управлява заведението, са напуснали трима души ", уточни още Стоянов.

Той посочи, че Джаникян е била назначена след извоюван конкурс. Преди това била зам.-шеф на друга градина в града. След експлоадиране на абсурда с осъденото момченце е излязла в болничен.

Очаква се резултатите от инспекцията да излязат идната седмица. Тогава ще се преценя какви наказания да бъдат наложени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР