5-годишно момче с тежко заболяване почина в болница, след като

...
5-годишно момче с тежко заболяване почина в болница, след като
Коментари Харесай

5-годишно момче с тежко заболяване почина в болница


5-годишно момче с тежко заболяване умря в болница, откакто се лекувало в две други здравни заведения. Лекарите са безапелационни, че до гибелта на детето се е стигнало, тъй като се е заразило с морбили, съобщавa NOVA.

Павел е бил с тежко автоимунно заболяване малко откакто навършил една година, което е засегнало и белите му дробове. Затова фамилията постоянно престоява в болница. Преди да почине фамилията било в София през декември предходната година. „ Почна да прави обриви, вдигаше температура, що годе го закрепиха, почти. И към този момент на 9 януари тази година аз постъпих с него в Шумен отново, направихме фотография на белия дроб и нещата споделиха, че не са добре”, изясни Юлиан Йорданов, татко на умрялото дете.

Така фамилията още веднъж се връща в София - в детската болница, където детето се лекува от четири години. Защото постоянно би трябвало да му се вливат медикаменти. „ Пуснаха проучвания, направиха, костваха, нали докъдето можаха направиха, обаче на идващия ден подвига температура над 40 градуса, с обриви ", сподели Стоянка Йорданова, майка на Павел.

Лекарите разкрили, че детето се е заразило с морбили. „ Риск се крие точно от провежданото лекуване, което лекува заболяването, само че организмът става по-податлив към инфекции, които могат да протекат по-тежко и по-фатално при такива деца. При такива деца би могло да се чака всичко от тези неща”, изясни проф. Стефан Стефанов от СБАЛ по детски заболявания „ проф. доктор Иван Митев “.

Заради заразната болест детето било преместено в Инфекциозна болница. Но бързо се влошило. Майката е уверена, че детето не е получавало О2.

„ Това дете се разболя и умря от морбили поради това, че не е имунизирано. Една от аргументите да не бъда имунизирано, е това, че то е било непрестанно на лекуване с глюкокортикостероиди, при които няма по какъв начин да се направи имунизацията. То е получавало от самото начало О2, само че това не е задоволително, с цел да бъде излекувано. Просто детето си има хронична белодробна фиброза”, изясни доцент доктор Атанас Мангъров, шеф на Първо Детско поделение към СБАЛИПБ “Проф. Ив. Киров”.

В последните часове от живота си детето било преместено в „ Пирогов”, само че там умряло. „ Вече нямаше смисъл. Тръгна към този момент, умираше детето, отпусна се, няма въздух, няма нищо”, изясни Йорданова. А доцент Мангъров отговори, че в Детската болница е направено това, което е в рамките на лекарите в нея. По случая върви разследване. И двамата родители са безработни. първо желаят да приберат тялото на детето си, а за в бъдеще споделят, че ще търсят правдивост.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР