5 бабини съвета, които са полезни и актуални и днес

...
5 бабини съвета, които са полезни и актуални и днес
Коментари Харесай

5 бабини съвета, които са полезни и актуални и днес

5 бабини съвета, които са потребни и настоящи и през днешния ден

Обществото непрекъснато се развива. Измисляйки нови трикове и способи, хората се надяват да създадат живота си допустимо най-лесен. Това е ужасно, само че от време на време си коства да си напомним, че най-полезните трикове към този момент са измислени преди нас.

Основното нещо е да не забравяме античната мъдрост на нашите баби и прабаби. Понякога от арсенала се появяват в действителност блестящи хрумвания, които всеки би трябвало да помни.

1.Напукано, само че цяло яйце
Малък трик, само че хубав тип на храната. Какво стеснение – черупката на яйцето е напукана! Ако го сварите, част от наличието ще изтече, а крайният артикул няма да има атрактивен тип. С прибавянето на малко оцет към водата това може елементарно да бъде избегнато.

2.По-малко строшен порцелан
Понякога за обикновени хрумвания се сещаме прекомерно късно. Ако в къщата има красива ваза или непрогледен съд и желаете да краси интериора, би трябвало авансово да се погрижите за тяхната сигурност. За да не ги ударите инцидентно и да ги разбиете на части, задоволително е да изсипете пясък в тях. Това няма да си проличава, а сигурността на нежните предмети ще бъде обезпечена.

3.Лечебна мъдрост
Чашата е доста потребен и многофункционален предмет. Най-често в кухнята, само че и в случаите, когато ви се забие тресчица. Не е доста неприятно, а от време на време и мъчително. Особено, в случай че се забие надълбоко и не можете да я извадите. В този случай ще ви помогне елементарната чаша. Необходимо е да притиснете с отворения завършек на мястото, където е треската, тъй че да се пада в центъра. Задържайки чашата за няколко секунди, ще се изненадате по какъв начин върхът на треската ще се повдигне. Вече няма да ви е мъчно да я извадите.

4.Двойна отбрана от протичане
Всичко си остава на мястото. Заминавате на отмора? Колко постоянно, когато пристигнете на мястото и отворите куфара, откривате, че шампоанът, кремът или друга козметика се е разтекла по нещата ви? Ако това се случи, вземете поради един елементарен съвет. Внимателното пакетиране на цялата козметика ще обезпечи кухненското фолио. Отвийте капачката и поставете фолио и по-късно върнете капачката назад на мястото й. Сега, сигурно, нищо няма да изтече от тубичките и бурканчетата.

5.Дрехи с прелестен мирис
Малките неща вършат живота ни по-приятен. Дрехите, които дълго време стоят в дрешника, постоянно имат неприятна миризма. За да избегнете това, би трябвало да напръскате с обичания си парфюм елементарна кухненска салфетка и да я поставите сред облеклата. Това ще бъде задоволително, с цел да резервира свежестта на всички облекла в дрешника.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР