5,411 милиарда лева – пари, които са взети от Бюджета

...
5,411 милиарда лева – пари, които са взети от Бюджета
Коментари Харесай

Делян Добрев с пореден удар по Асен Василев: 5,411 млрд. лв. са източени, лично ги е прибрал

5,411 милиарда лв. – пари, които са взети от Бюджета и са изхарчени неизвестно защо, само че не и за обезщетения за бизнеса. Това сподели от парламентата естрада депутатът от ГЕРБ и началник на Комисията по енергетика Делян Добрев. Това се случи по време на дебатите по отношение на Проект на решение за предприемане на дейности по отношение на съществуване на ликвидни проблеми и неспособност Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ да извършва законовите си отговорности.
„ Това не са пари, които са върнати на бизнеса. Това са парите, които Асен Василев персонално прибра в Бюджета – 5,411 милиарда. Компенсациите за бизнеса са разнообразни пари, които се събират по различен ред и се харчат по различен ред. Октомври месец 2021 година АЕЦ „ Козлодуй “ дава 450 милиона на Министерство на енергетиката, 2022 година, април месец, 1 милиард 176 милиона лв. НЕК дава за закупуване на зърно – такова не беше купено! Май месец е заплатен дял от БЕХ в размер на 190 милиона, за интервала март-юли 2022 година от Фонда за енергийна сигурност, който желаеме да попълним, са източени 1 милиард 309 милиона лв. към Министерство на енергетиката, Министерство на регионалното развитие и МОН, 2023 година май месец е заплатен дял от БЕХ 291 милиона лева… “, акцентира Добрев.
Припомняме, че ГЕРБ и Движение за права и свободи нанесоха нечовечен удар на финансовия министър Асен Василев. Искат той да покрие недостига от 1 милиард лв. в енергетиката. Такова предложение беше импортирано от ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, от ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и от депутатите от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи Делян Добрев и Станислав Анастасов в деловодството на Народното събрание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР