5,3 милиарда мобилни телефона ще бъдат изхвърленипрез тази година. Решение

...
5,3 милиарда мобилни телефона ще бъдат изхвърленипрез тази година. Решение
Коментари Харесай

Електронни отпадъци: 5 милиарда телефона ще бъдат изхвърлени през 2022

5,3 милиарда мобилни телефона ще бъдат изхвърленипрез тази година. Решение бе взето наМеждународния конгрес за електрическо и електронно съоръжение за боклуци, осведоми Би Би Си.

Данни за международната търговия демонстрират, че екологичният проблем на " електронните боклуци " нараства.

Според проучвания доста хора държат остарели телефони, вместо да ги рециклират. ВЕвропа съвсем една трета към този момент не се употребяват.

Скъпоценните минерали, които не се извличат от отпадъчна електроника,като медта в проводниците или кобалта в акумулаторните акумулатори, би трябвало да бъдат изхвърлени.

Доклади демонстрират, че " планината " от електрически и електронни боклуци - от перални машини и тостери до таблетни компютри и устройства,ще нарасне до 74 милиона тона годишно до 2030 година

Малко над 17% от електронните боклуци в света се рециклират вярно, само че Международният съюз по далекосъобщения на Организация на обединените нации си е сложил за цел да увеличи това до 30% до 2023 година.

От съюза акцентират, че това е един от " най-бързо разрастващите се и най-сложните потоци от боклуци, които засягат както човешкото здраве, по този начин и околната среда, защото могат да съдържат нездравословни субстанции ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР