5.2% безработица в страната отчита през юли Агенцията по заетостта.

...
5.2% безработица в страната отчита през юли Агенцията по заетостта.
Коментари Харесай

Лек ръст на безработица през юли у нас

5.2% безработица в страната регистрира през юли Агенцията по заетостта. В разгара на летния сезон през месеца се следи леко покачване на безработицата от 0.2 процентни пункта по отношение на юни. 

Агенция по заетостта регистрира надлежно и растеж в броя на записаните безработни в бюрата по труда. В края на юли те са общо 147 596, което е с 5 086 лица повече от месец юни.

През юли се ускорява и интензивността за регистрация в бюрата по труда. Регистрирани са нови 21 512 безработни. Те са с 1 937 повече от предходния месец и с 1 150 повече по отношение на записаните през юли 2022 година Други 597 души от групите на търсещите работа заети, учащите и пенсионерите също са се записали в бюрата по труда през месеца, въпреки че при тази група се следи понижение по отношение на предходния месец с 21% на търсенето на услугите на Агенцията. Увеличава се и броят на задействаните през юли неактивни лица на пазара на труда. В резултат от работата на ромските и младежките посредници, както и на трудовите медиатори в бюрата по труда, за месеца задействаните са общо 4 166.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР