5,023 млн. тона товари вече са преминали през кейовете на

...
5,023 млн. тона товари вече са преминали през кейовете на
Коментари Харесай

33% ръст и над 5 млн. тона товари от началото на година, отчитат от пристанище Варна

5,023 млн. тона товари към този момент са минали през кейовете на пристанищните терминали Варна-изток и Варна-запад от началото на 2022 година, оповестиха за Moreto.net от държавното сдружение.

Според пристанището данните са факт още преди началото на зърнената акция, което е индикатор за постоянен напредък на товарооборота на годишна база. Само все още пристанището е обработило с 33% повече товари по отношение на миналата година , като пристанищен терминал Варна-изток е с растеж от 150% .

Обработените зърнени товари през двата терминала от началото на годината са близо 1 милион тона . Складовете на пристанището са на оптималния си потенциал и се търсят благоприятни условия за бързо пускане на вложения в складова инфраструктура на три стадия – до 1 година, до 2 години и до 3 години, с което потенциалът на терминалните складови стопанства да нарасне с над 120 000 куб. м съдържимост. Очакваният общ резултат за пристанището ще е нарастване на товарооборота с над 1 млн. тона .

Към момента се следят и увеличени обработени размери от разнообразни енергийни запаси – въглища и кокс, което затруднява и тяхното депозиране заради мудна експедиция и реализация.

Пристанище Варна се похвали и с повишен човешки запас в в експлоатационните си отдели. Започнала е и оптимизация на администрацията , както и са почнали процедури замяна на остаряла техника.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР