5 000 км живописна брегова линия и много омари -

...
5 000 км живописна брегова линия и много омари -
Коментари Харесай

Заради увеличени мита и търговската война с Китай бизнесът с омари в САЩ запада

5 000 км живописна брегова линия и доста омари - това са двете съществени характерности на американския щат Мейн. Заради увеличените мита обаче и комерсиалната война с Китай, бизнесът с алените раци запада. Следват детайлностите.

По време на сезона за лов на омари тук идват хиляди туристи, а облагите се пресмятат на милиони. Или най-малко до скоро е било по този начин. Половината от улова на компанията на Стефани Надо е бил продаван в Китай, в числа - 900 хиляди кг годишно. Сега обаче на ход са съперниците й от Канада.
Стефани Надо, собственичка на компания за търговия с омари: Не, сега нямаме клиенти в Китай. Целият бизнес отде при канадските компании. За тях в този момент всеки ден е като Коледа.
Причината - увеличените мита - цената на канадските компании не е натоварена с този % и те продават по-евтино. Стефани се пробва да се задържи на пазара, само че цената е висока. Половината й личен състав е в неплатен отпуск, разделила се е с хора, които са работили за нея по 20 години. Не по-различно е ситуацията и в друга компания за лов на омари.
Шийла Адамс, шеф " Продажби " в компания за търговия с омари: Мисля, че към този момент има някакво форма на безсилие от несигурността. Ще се позволи ли казусът с митата, няма ли, по кое време.
Според Адамс Съединени американски щати и Канада са най-големите търговски сътрудници в бранша и проблеми сред тях значат проблеми в международен мащаб. Опасенията са, че това ще докара до финансови усложнения цели общности.
Проф. Джошуа Стол, учебно заведение за морски науки: Една от характерностите на лова на омари е, че той има резултат на доминото в общността. И следствията от него се усещат надалеч оттатък морето.
Според мнозина тежките времена занапред предстоят.
Стефани Надо, собственичка на компания за търговия с омари: Ние сме пешки в тази война. А те могат да бъдат жертвани. Ако би трябвало да затворим вратата - добре. Ще бъде тъжно, само че нищо не може да се направи.
Как ще продължи комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати също не е ясно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР