49-ото Народно събраниене може да си позволи лукса да не

...
49-ото Народно събраниене може да си позволи лукса да не
Коментари Харесай

Радев няма да бърза с връчването на първия мандат

49-ото Народно събраниене може да си разреши лукса да не одобри сериозно значими закони, даже да няма образувано държавно управление. Това разяснява президентът Румен Радев.

Той посочи, че Народното събрание има потребност от време.

„ Виждате, че политическата обстановка е доста комплицирана и тя изисква доста деликатен метод, изисква диалогичност и разсъдък от всички виновни фактори “, сподели президентът.

„ Затова и свиках консултациите с парламентарните групи незабавно след конституирането на Народно събрание, с цел да стане ясна тяхната подготвеност да поемат отговорност за сформиране на държавно управление, за приемане на бюджет, на предпочитаните закони за страната и най-много да имаме повече изясненост за нужната времева рамка за тези процеси “, сподели Радев.

„ Те споделиха, че, в случай че следваме общоприетата конституционна процедура за мандатите и не се сформира държавно управление, те няма да имат време нито да одобряват бюджета, нито значимите закони, а и ще опропастим постигнатия дипломатически пробив в последните месеци за приемането ни в Шенген още тази година. За да можем да наваксаме и да приемем най-малко най-важните закони, Народното събрание има потребност от време ”, акцентира президентът.

Той се надява, че този парламент ще сложи преди всичко ползите на българските жители и ползи европейската интеграция на нашата страна. Радев акцентира, че въпросът за първия мандат е значим, само че доста по-важно е държавническото отношение на партиите към политическите проблеми сега.

„ Много е значимо накъде ще тръгнат тези дни - това ще бъде знак за повече диалогичност, търсене на общите пресечни точки и цели в името на България, тъй че е значимо връчването на мандатите, по-важно е тяхната зрялост и отговорност, която желая да проличи още тези дни ”, сподели президентът.

Според него импортираният бюджет от служебния кабинет е тест за компетентността, политическата зрялост и държавническо отношение на всички партии с упоритост за власт. „ Много скоро ще проличи тяхната подготвеност и държавническо отношение ”, добави Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР