49-ото Народно събрание започва работа на Велика сряда – 12

...
49-ото Народно събрание започва работа на Велика сряда – 12
Коментари Харесай

49-ото Народно събрание започва работа на 12 април

49-ото Народно заседание стартира работа на Велика сряда – 12 април, в 10 ч. Президентът Румен Радев подписа през днешния ден указа за свикването на новия парламент.

Първото съвещание на 49-ия парламент ще още тази седмица

По Конституция първия звънец удря най-възрастният депутат – още веднъж Вежди Рашидов от ГЕРБ. В 48-ото Народно заседание той беше определен и за ръководител.

До избора му се стигна с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “

В първия ден от работата си новите 240 народни представители поставят клетва, че във всичките си работи ще се управляват от ползите на народа. Трябва също да изберат ръководител и зам.-председатели на Народното събрание. В предходния парламент това лиши три дни.

През последните часове комисията направи наново въвеждане на данните от протоколите

В новия парламент ще влязат 6 политически обединения. Най-голямата парламентарна група ще е на ГЕРБ-СДС – 69 депутати, идната е обединението ПП-ДБ – 64 депутати. Третата политическа мощ е „ Възраждане “ – 37 депутати, следват Движение за права и свободи – 36 депутати, Българска социалистическа партия – 23 депутати, и „ ИТН “ – 11 депутати.

Разпределението на мандатите в 49-ото Народно събрание Снимка: btvnovinite.bg

От ГЕРБ-СДС е и най-младият депутат – на 23-годишният регионален координатор на ГЕРБ в Русе Георги Кръстев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР