49-ото Народно събрание може да влезе в историята като парламента

...
49-ото Народно събрание може да влезе в историята като парламента
Коментари Харесай

За първи път в историята: 49-oто Народно събрание с най-много поискани депутатски имунитети

49-ото Народно заседание може да влезе в историята като Народното събрание с най-вече поискани депутатски имунитети. От старта му до в този момент, за месец и половина, е издигнат въпроса за събаряне на общо осем отбрани.

Процедурата минава първо през предложение от прокуратура, а по-късно и през публично искане от основния прокурор до деловодството на Народното събрание. До момента такива публични претенции има за четирима депутати, измежду тях и Бойко Борисов.

В дъното на всичко стои моят бракоразвод, безапелационен е той

Предложения са отправени за още четирима, измежду тях и Кирил Петков. Последното искане е от през днешния ден - за депутата от ГЕРБ Даниел Александров, който съобщи, че всичко по негов адрес е неистина и няма да се откаже от отбраната си.

Пленарният ден отново беше белязан от предложение за събаряне на депутатски имунитет – този път за блудничество. Става дума за Даниел Александров от ГЕРБ-СДС, който съгласно прокуратурата, би трябвало да бъде разследван.

Събрани са доказателства за упражнена мощ против малолетно лице „ за да възбуди полово предпочитание “, показват от обвиняването

Събрани са доказателства за това, че на 7 май 2023 година, в с. Бистрица, Д. А. посредством приложимост на мощ направил дейности, за да възбуди полово предпочитание без съвкупление във връзка с лице, навършило 14-годишна възраст.

В отговор Даниел Александров дефинира настояването на имунитета му като " офанзива ".

По-рано Софийската районна прокуратура изпрати предложение до основния прокурор за събаряне на имунитета на Кирил Петков

„ В дъното на това нещо стои моят бракоразвод, който е към този момент от месец и половина, два. Няма нищо от това, което е написано по мой адрес – нищо от това не е правилно. Стоя зад името си и всичко това ще потвърдя в съда “, добави Даниел Александров от ГЕРБ-СДС.

Депутатът от ГЕРБ уточни, че няма да се откаже самичък от имунитета си до момента в който не стане факт правосъдната промяна. Темата за поисканите имунитети по-рано влезе и в пленарната зала.

Става въпрос за нанасяне на телесна щета и опозиция против орган на властта

„ Къде е точката за имунитета на Бойко Борисов. Тя е значима, с цел да може преди да е овладяна прокуратурата да му се търси отговорност “, сподели самостоятелният народен представител Радостин Василев.

Атака пристигна и от " ИТН ".

„ Вчерашното държавно управление е държавно управление на страха, гузната съвест, неподадените имунитети и изгубените илюзии “, съобщи Станислав Балабанов.

Свързано e с досъдебно произвеждане по " Барселонагейт "

От Българска социалистическа партия пък оповестиха, че ще поддържат свалянето на депутатската отбрана на всеки един депутат, в случай че прокуратурата го изиска.
„ Тези измислици на Христо Иванов, че шест месеца ще работи някаква комисия, са е отново тяхна индулгенция. Ще гласуваме „ за “ имунитетите, на който и да е депутат “, сподели Георги Свиленски.

Въпросът за събаряне на депутатска отбрана се разисква в пленарната зала, когато народните представители би трябвало да решат – дали да сътвори краткотрайна комисия, която да прегледа настояването на обвиняването.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР