49-годишният мъж бе заловен в петък. Тогава в центъра на

...
49-годишният мъж бе заловен в петък. Тогава в центъра на
Коментари Харесай

Наркодилърът от Сърница нагъл: Това е препарат за отпушване на мивки

49-годишният мъж бе хванат в петък. Тогава в центъра на село Сърница криминалистите ревизираха лек автомобил, каран от мъжа, който е остарял познайник на полицията.

В колата бяха открити 4 полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество. При последвал обиск  в населявана от него къща с дворно място и прилежащи пристройки са открити още от същото наркотично вещество и 2 електронни везни. А полевият нарко тест регистрира кокаин с общо тегло близо 123 грама, 12,34 грама амфетамин и 0,06 грама марихуана.

Огнян Димов беше арестуван с прокурорска заповед за 72 часа, а през днешния ден състав на Районен съд постанови най-тежката мярка за 49-годишния мъж.

При взимане на решението съда акцентира и обстоятелството, че актуалното действие е осъществено в изпитателен период на друго условно наказание, което основава действителна заплаха обвинения да се укрие, за да избегне дейно осъществяване на наказване „ Лишаване от независимост “. И още Димов е осъждан четири пъти, като последното му наложено наказване “Лишаване от независимост ” е от 2022 година от Районен съд – Кърджали, постановил 11 месеца дейно с 3-годишен изпитателен период, още веднъж за владеене на опиати.

Пред съда през днешния ден Огнян Димо,в съобщи, че не е отговорен. Адвокатът му сподели, че колата и жилището, в които са открити опиатите не са негови. Защитникът акцентира, че няма експертиза, че веществото в действителност е кокаин, а единствено полеви тест, който не постоянно бил прецизен.

Адвокатът сподели също, че клиентът му твърди, че едно от веществата открити под мивката в кухнята, било за отпушване на канали.

Защитата на Огнян Димов, настояваше за домакински арест. А наложеното непрекъснато задържане може да се апелира или стачкува пред Окръжен съд – Хасково в 3-дневен период.

Снимка: Хасково.нет
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР