480 военнослужещи чистят на ръка стотици тонове тиня в частни

...
480 военнослужещи чистят на ръка стотици тонове тиня в частни
Коментари Харесай

Стени от дънери, пясък и тиня: Военнослужещи чистят на ръка дворовете в наводнените села


480 военнослужещи чистят на ръка стотици тонове кал в частни парцели в селата Богдан и Каравелово.

Местните хора са безапелационни, че без помощта на армията не биха могли да отстранен двуметровите стени от дънери, кал и пясък, покрили дворовете и улиците в засегнатите обитаеми места.

Огромните старания на военнослужещите обаче не могат да компенсират неналичието на задоволително малогабаритна техника, която да разчиства в дворовете на потърпевшите хора.

В момента селата Богдан и Каравелово са разграничени на браншове и се чистят от военнослужещите къща по къща от север на юг.

Военните са разчистили част от двора и къщата на Димитър Мачев, а преди този момент са избавили 86-годишната му майка от двуметровата вълна, заляла парцела. Димитър живее от 9 години в Англия и е взел отпуск, с цел да възвърне бащината си къща.

" Остават тонове кал и дънери в задния двор. Трябва да направя на майка ми две стаи да живее. Имам единствено седмица “, споделя пред bTV Димитър.

Той и останалите потърпевши се нуждаят от още доста помощ и съпричастност. Разчистването евентуално ще продължи още седмици, a даже месеци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР