48-ят парламент се разпусна от страх да не състави правителство

...
48-ят парламент се разпусна от страх да не състави правителство
Коментари Харесай

Президентът: Импийчмънт? Първо партиите на войната да съставят правителство

48-ят парламент се разпусна от боязън да не сформира държавно управление и одобри съдбоносни решения без никакъв разбор и оценка на риска. Така президентът Румен Радев отговори на оповестеното от „ Демократична България “ и „ Продължаване на смяната " искане за импийчмънт против него. Миналия петък двете обединения обявиха, че стартират съвещания с адвокати дали е допустимо предварителното премахване на президента, защото не спазвал конституцията и не се съобразявал с признатото от Народно събрание решение за военна помощ за Украйна.

" Нека да е ясно, че партиите на войната дано завоюват изборите, да сформират държавно управление и да поемат отговорност за решението българската войска да даде оръжие на Украйна. Хора, които не схващат от военно дело вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да управляват. Виждаме, че войната към този момент зацикли във фаза на цялостно взаимно безсилие и тя въвлича всички нас. Моята позиция е ясна и аз изрично съм срещу изпращане на въоръжение от запасите на българската войска в зоната на военните дейности ", съобщи още Радев, представен от БГНЕС.

„ Те се разминаха изцяло с упованията и очакванията на хората “, разяснява още Радев работата на предходния парламент.

Според Радев „ съпротивата против битката с корупцията в България е огромна. " Няма кой различен да свърши нашата работа и тя стартира с приемането на закони, които да подсигуряват тази борба ", прикани той пред кореспонденти по време на тържествата, отдадени на Трифон Зарезан, в село Устина.

„ Няма кой различен да свърши нашата работа вместо нас. Трябват ефикасни закони против корупцията. Тази битка не би трябвало да е единствено предизборно говорене. Следващият парламент да се ангажира с ефикасна правосъдна промяна, с цел да не влизат повече българи в листата " Магнитски ", съобщи още президентът във връзка наказванията против петима българи по световния закон „ Магнитски “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР