48 представители на творчески, научни и образователни институции и организации

...
48 представители на творчески, научни и образователни институции и организации
Коментари Харесай

48 представители на творчески, научни и образователни институции и организации в подкрепа на Калоян Паргов

48 представители на креативен, научни и просветителни институции и организации поддържаха водача на столичните социалисти Калоян Паргов.

Ето и цялостният текст на позицията и имената на подкрепилите я:

ПОЗИЦИЯ

във връзка със събитията в Столичната организация на Българска социалистическа партия

Ние, като представители на креативен, научни и просветителни институции и организации, показваме паниката и недоумението си във връзка офанзивите против управлението на Столичната партийна организация на Българска социалистическа партия и опитите за нейното дестабилизиране посредством „ подписка” на анонимни социалисти против законно определения ръководител на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов.

Днес Българската социалистическа партия е част от ръководството на България и има шанса да осъществя своите цели, дела и политики, които дълги години отстояваше като опозиционна мощ. Първите стъпки на Българска социалистическа партия в ръководството са амбициозни и сполучливи – приемането на обществено насочен бюджет с близо 20 милиарда лв. за действителни обществени политики, позицията на партията против непознати войски на наша територия и в отбрана на АЕЦ „ Белене”, действителни стъпки към възобновяване на държавността и използването на правилата на обществената страна и връщането на ролята на страната в стопанската система и промишлеността, борбата против диктата на монополите и колекторските компании. Това са единствено първите стъпки, тъй като в ръководството на страната Българска социалистическа партия занапред ще има доста работа, ще се сблъсква с тежки отговорности, провокации и опасности.

Днешната обстановка изисква повече от всеки път Българска социалистическа партия да бъде единна и мобизирана, да употребява мозъка, труда и гения на всеки социалист. Провокирането на изкуствени вътрешни спорове, реваншизъм против инакомислещите и разграничителните линии е пагубно за Българска социалистическа партия в този виновен исторически миг. Вярваме, че като водач на Българска социалистическа партия, претрупан и с високи държавни отговорности, Корнелия Нинова няма да разреши разделяне в Софийската партийна организация и ще работи за нейната консолидация. Столичната организация на Българска социалистическа партия е най-голямата и всеобща конструкция в партията, нейно обществено лице и основен кадрови и интелектуален запас. Навярно в БСП-София, както и в цялата партия, са допускани неточности и съществуват проблеми, само че те би трябвало да бъдат решавани вътре в структурата и в открит разговор.

На столичните социалисти, както и на цялата партия, предстоят решаващи локални избори през 2023 година Затова е извънредно нездравословно и рисково против БСП-София да се води вътрешнопартийна война изключително когато това се прави без доказателства, с неубедителни и лицемерни претекстове. БСП-София под управлението на Калоян Паргов през годините е потвърдила, че е работеща конструкция, в която тече деен учредителен и абстрактен живот. Води борба против Модела „ ГЕРБ” и нездравословните политики на кмета Фандъкова. БСП-София беше една от дребното партийни организации, която удвои своя избирателен резултат и наличие в Столичния общински съвет и районните администрации. Стабилна и работеща, тя има всички шансове през 2023 година да постави завършек на пагубното дясно ръководство в София и за пръв път от 1990 година насам да има ляв кмет на българската столица. Това е залогът през днешния ден и всеки опит БСП-София да бъде дестабилизирана е не просто офанзива против вътрешнопартийната народна власт, само че и е директна офанзива против шанса на Българска социалистическа партия за почтено показване и победа в София и ще лежи на съвестта, партийния морал и политическата отговорност на този, който поръчва, и този който реализира сходни дейности.

Ние сме за единение и готовност на Българска социалистическа партия зад идеята на държавността, социалистическите хрумвания и идеали и дейните леви политики.

Подкрепили позицията:

Анжел Вагенщайн

Андрей Пантев, проф.

Георги Стоянов, проф

Спас Доневски, проф.

Иво Кременски, проф. дмн

Ивайло Мирчев, проф.

Велислава Дърева

Станка Шопова

Иван Токаджиев

Захари Захариев, проф.

Юлия Пискулийска

Велиана Христова

Петранка Троянова, проф.днм

Маруся Любчева,проф.

Вергиния Вакарелова

Владимир Райчев

Владимир Гюров

Светла Тошкова, проф.

Любомир Коларов

Георги Наков

Ваня Добрева, проф. дфн

Емил Бехар

Боряна Бужашка, проф.

Славчо Велков

Йонка Кинова

Марин Маринов

Недялка Филипова

Константин Пеев

Мариана Лазова

Веселина Василева

Мария Петкова

Петя Пейчева

Светлана Шаренкова, проф.

Сивко Пачев

Симеон Кръстев

ген. Стефан Стефанов

Тодор Ненов

Милен Димитров

Ласка Минчева

Таня Соколова, арх.

Трифон Митев

Уляна Пачева

Коста Илиев

Христо Георгиев

Снежана Петкова- Димитрова, доцент

Радка Рангелова

Юлиян Веселинов

Румяна Братованова

18 февруари 2022 г.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР