48-ото Народно събрание ще бъде разпуснато следващата седмица, а следващите

...
48-ото Народно събрание ще бъде разпуснато следващата седмица, а следващите
Коментари Харесай

Радев обяви датата на четвъртите предсрочни избори

48-ото Народно заседание ще бъде необуздано идната седмица, а идващите и четвърти подред предварителни парламентарни избори ще бъдат на 2 април. Това стана ясно от изказване на президента Румен Радев пред публицисти. Той обаче отхвърли да разяснява дали ще има промени в състава на служебния кабинет откакто към този момент анонсира, че министър председател още веднъж ще е Гълъб Донев. 

" Отчитайки техническите провокации пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата допустима дата, в която няма да има риск за машинното гласоподаване, с цел да може да бъде спазен закона, който повелява, че всеки български жител да може да избира дали да гласоподава с машина или с хартия. Затова ще издам декрет, с който ще разпусна Народното събрание на 3 февруари и насрочвам парламентарните избори на 2 април ", сподели президентът. 

Той изрази вяра оставащото време да бъде употребявано от народните представители в 48-ото Народно заседание и те да потвърдят, че битката с корупцията, Планът за възобновяване и резистентност, европейската интеграция се действителен приоритет, а освен предизобрни обещания. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР