477-те млади лекари от Випуск 2020 на Медицински факултет към

...
477-те млади лекари от Випуск 2020 на Медицински факултет към
Коментари Харесай

Първи випуск лекари с онлай Хипократова клетва

477-те млади лекари от Випуск 2020 на Медицински факултет към МУ-София са първите медици, които ще положат Хипократовата клетва и онлайн, поради изискванията на пандемия. От тях цялостни отличници са рекордните 9.

Това е първият випуск от МУ-София, който ще постави Хипократовата клетва и онлайн, а не по обичайния метод. В особено уеб пространство ще се пресъздаде атмосферата на тържественото присъствено дипломиране на всички абитуриенти дружно. Осигурено е непосредствено предаване на хибридното събитие, с цел да могат и околните на младите лекари да го следят и да са съпричастни, както повелява традицията в най-стария медицински университет у нас.

„ Ръководството държи да продължи традицията за церемониалност в този значим за младите лекари ден, тъй че, макар необикновените условия, да имат опция да се почувстват празнично и да запомнят този миг. Нашият университет държи на нововъведенията и по тази причина взехме решение да се възползваме от модерните технологии и, с помощта на техните благоприятни условия, да изпратим почтено Випуск 2020. С декана, проф. Димитър Буланов, намерихме най-разумния вид ”, показа акад. Лъчезар Трайков, ректор на Медицински университет-София.

Церемонията ще стартира на 22 февруари с връчване на премиите „ Златен Хипократ ” на цялостните отличници на випуска, които тази година са рекордно висок брой – 9 индивида. Тогава ще се закълнат и искащите да го създадат онлайн, в първата по рода си хибридна гала, водена от ректора и декана онлайн. След това, в продължение на няколко дни, младите лекари ще поставят Хипократовата клетва при приемането дипломите си самостоятелно и по график в Анатомичната зала на Медицинския факултет.

По думите на проф. Буланов, декан на Медицинския факултет, преди всичко за управлението е животът и здравето на завършващите млади лекари, както и сигурността на техните близки. Той акцентира, че точно лекарите би трябвало първи  да дават образец за съблюдаване на откритите в страната правила. „ Лекарската специалност изисква доста саможертви. Това, че обичайна гала с няколко хиляди души в НДК няма да се състои, както е било години наред, е първата професионална всеотдайност на младите лекари от Випуск 2020 при започване на техния път. Така те дават образец на цялото общество ”, акцентира проф. Димитър Буланов.

Абсолвентите тази година са общо 262 българи и 215 чужденци от 29 страни, измежду които Англия, Германия, Гърция, Италия, Република Кипър, Турция и Франция.

Близките на завършващите ще могат да следят клетвата на 22 февруари и връчването на дипломите посредством специфичен онлайн канал -.

Снимки от дипломирането ще се разгласяват поетапно тук –.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР