474 борци от 86 държави са заявили участие за световната

...
474 борци от 86 държави са заявили участие за световната
Коментари Харесай

474 борци от 86 държави в битка за олимпийски квоти в София

474 борци от 86 страни са декларирали присъединяване за международната олимпийска подготовка в София, която е последна за игрите Токио 2020.

Надпреварата ще бъде в „ Арена Армеец “ от 6 до 9 май. Само финалистите взимат квоти за олимпиадата, които обаче не са поименни, осведомят от Българската федерация по битка.

Наред със мощните страни Русия, Съединени американски щати, Турция, Иран, Япония, Куба, които идват да вземат последните си визи, у нас идват и екзотики като Кения, Перу, Йемен, Кувейт и други

До момента в класическия жанр с цялостен актив от 6 квоти са само кубинците. Следват Иран и Русия с по 5. България е с една, извоювана от Кирил Милов (97).
В свободния жанр при мъжете Иран към този момент има представители във всичките 6 категории, а три страни – Русия, Съединени американски щати, Казахстан са с по 5 и в София ще преследват последните си визи. България има една квота, извоювана от Георги Вангелов (57).
При дамите 3 страни са с цялостен актив от по 6 визи – Съединени американски щати, Япония и Китай. България е с три, извоювани на Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57) и Тайбе Юсеин (62).

Най-оспорваната категория в свободния жанр при мъжете е до 74 кг, в която са декларирани 40 състезатели. У нас идва актуалният европейски първенец Теймураз Салказанов. Осетинецът, който се състезава за Словакия, победи безапелационно с купата на шампионата във Варшава по-рано този месец, като по пътя до финала прегази и огромния любимец Франк Чамизо (Италия), повторен международен първенец и бронзов олимпийски медалист. Цветовете на Сърбия пък ще пази различен осетинец Хетаг Цабалов, №1 в света от 2014. От месец февруари той се състезава за новата си страна. В същата категория Турците идват с трикратният №1 в Европа Сонер Демирташ.

Турнирът ще бъде без аудитория поради противоепидемични ограничения, наложени от Международната федерация (UWW).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР