47 трудноподвижни граждани са били ваксинирани вкъщи от края на

...
47 трудноподвижни граждани са били ваксинирани вкъщи от края на
Коментари Харесай

47 трудноподвижни варненци са ваксинирани по домовете им

47 трудноподвижни жители са били имунизирани у дома от края на октомври досега, научи Moreto.net.

Това стана допустимо с помощта на програмата „ Информационно-консултативен имунизационен мобилен кабинет “ на Община Варна, в която се включиха 4 общински лечебни заведения – ДКЦ 1 " Св. Клементина " ЕООД, ДКЦ 3 Варна ЕООД, ДКЦ 4 Варна ЕООД и ДКЦ 5 " Св. Екатерина " ЕООД.

От дирекция Здравеопазване " регистрират следните действия, изпълнени по програмата:

Изнесени лекционни беседи по региони, по време на които е показана настояща информация за Ковид-19, за причинителя на вирусното заболяване, разпространяването на заболяването, методите на протичане и вероятните затруднения, късните последствия за здравето, както и информация за другите типове ваксини, вероятните странични реакции.

Присъстващите са получили отговор на съответни въпроси, по отношение на персоналното им здраве. Обсъдени са били въпроси по отношение на бустерна доза, с преболедуване и имунизиране, слагане на РНК ваксина след аденовирусна.

Проведени са били 19 беседи в разнообразни трудови колективи по избор на работодателите, на които са участвали 564 жители.

На място в лечебните заведения са съветвани общо 323-ма жители, а по телефона -154 лица. Извършени са 30 теста за обезвреждащи антитела на имунизирани лица преди слагане на бустерна доза. При 28 от тях не са открити антитела и са ориентирани за имунизиране.

ДКЦ 1 " Св. Клементина " ЕООД – лечебното заведение се е насочило най-вече към имунизиране на място в дома на мъчно преносими хора, защото разполага с оборудвана кола за спешна помощ. Ваксинирани са били трудноподвижни хора в домовете им, след предварителна поръчка. По телефона са съветвани 11 лица.

ДКЦ 3 Варна ЕООД – Организирани са 2 осведомителни беседи, на които са участвали общо 44 лица. Извършени са 93 присъствени съвещания по график, 26 лица от които са се ваксинирали след тях. По телефон са осъществени 127 съвещания, след което са записани за ваксина 32 лица от тях. Направени са проби за обезвреждащи антитела на 30 лица, преди слагане на бустерна доза, като 28 от тях са ориентирани за имунизация, заради неналичие на антитела.

ДКЦ 4 Варна ЕООД - Организирани са 2 лекционни беседи, на които са участвали 60 лица, само че дребна част от тях са изявили предпочитание за имунизация. Извършени са 216 присъствени съвещания, като съвсем всички са приключили с слагане на ваксини. Извършени са и 6 съвещания по телефон.

ДКЦ 5 " Св. Екатерина " ЕООД – Организирани са 15 беседи в трудови колективи, на които са участвали общо 460 лица. Извършени са 14 присъствени съвещания и 10 съвещания по телефон. От общо 484 минали по програмата, като почти 10% от тях са се ваксинирали в следствие в ДКЦ-то.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР