47 ранени полицаи, от които 11 с по-сериозни наранявания, а

...
47 ранени полицаи, от които 11 с по-сериозни наранявания, а
Коментари Харесай

Тежко ранени полицаи и опустошения след бунта в Скопие

47 ранени служители на реда, от които 11 с по-сериозни пострадвания, а двама с тежки пострадвания, са били регистрирани след ескалиралия нощес митинг пред постройката на Народното събрание на Република Северна Македония, оповестяват от локалното Министерство на вътрешните работи, представени от Българска телеграфна агенция.

Протестът стартира пред постройката на държавното управление, продължи пред министерството на външните работи и приключи пред постройката на Народното събрание към 23 ч. локално време.

Полицията е открила съществени нарушавания на публичния ред от страна на протестиращите - хвърляни са камъни, яйца, стоманени предмети, плочки, коктейли "Молотов ", пътни знаци, кофи за отпадък и пиротехнически средства, както по постройките, по този начин и по полицейски чиновници.



От Министерство на вътрешните работи оповестяват за нанесени вреди по прозорци и фасади и в трите здания - на държавното управление, министерството на външните работи и Народното събрание на Република Северна Македония, счупени са 16 полицейски щита, няколко защитни полицейски шлема и инсталация за радиовръзка, потърпевша е полицейска будка пред Народното събрание и полицейска кола.

Задържани са 11 души, като от Министерство на вътрешните работи прецизират, че по време на митингите полицията не е употребила нито пиротехника, нито химически средства за разпространяване на протестиращите.

„ Министерство на вътрешните работи подхваща ограничения за изясняване на случилото се и приканва уредниците на митингите и жителите да проявят либерален потенциал, митингите да бъдат мирни и демократични, да се резервира редът, спокойствието и сигурността. Чрез принуждение против тези, които пазят реда, по отношение на македонската полиция и оборудванията на институциите, не се реализира нищо. Диалогът би трябвало да се води в институциите “, пишат от вътрешното ведомство в Скопие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР