47-годишният Г. Д. е бил привлечен към наказателна отговорност за

...
47-годишният Г. Д. е бил привлечен към наказателна отговорност за
Коментари Харесай

Задържаха мъж с 30 000 файла с детска порнография в София

47-годишният Г. Д. е бил притеглен към наказателна отговорност за държане и разпространяване на нецензурен материали с малолетни лица.
След получена информация от страна на Европол и осъществена от ГДБОП-МВР инспекция е било открито, че арестувания е разпространявал нецензурен материали, за основаването на които са били употребявани лица, ненавършили 18 години.
Вчера по време на претърсвания и изземвания от вкъщи на мъжа в столичния квартал „ Люлин “ са били открити портативен компютър и голям брой носители наизуст.
На част от тях е била направена експертиза, от която е видно, че една флаш памет съдържа над 30 000 файла с детска порнография.
Между 6 юни и 9 юни тази година посредством електронна пощенска кутия Г.Д. е изпратил на неустановено лице, голям брой нецензурен материали (снимки и видео) по смисъла на член 93, т. 28 от Наказателен кодекс, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18 години и лица, които наподобяват като такива – закононарушение по член 159, алинея 4, вр. алинея 2, предл. 1-во Наказателен кодекс. От кореспонденцията сред двамата може да се изведе обосновано съмнение за продължителност на осъществяваната от Г.Д. незаконна активност.
За осъщественото тежко закононарушение мъжът може да лежи в пандиза до 6 години и да бъде санкциониран с до 8000 лв..
Предвид заплахата обвиненият да извърши друго закононарушение, наблюдаващият прокурор е постановил задържане за период до 72 часа. Предстои на следващия ден да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР