46 са загиналите пътници, от които 12 са деца. Благодаря

...
46 са загиналите пътници, от които 12 са деца. Благодаря
Коментари Харесай

Зоран Заев: Благодаря на българските власти за бързата реакция

46 са починалите пасажери, от които 12 са деца. Благодаря на българските управляващи за бързата реакция. Това сподели министър председателят Зоран Заев на брифинг пред болница „ Пирогов ". „ Аз ще оставя на българските специалисти и експерти да кажат какви са аргументите за злополуката. Пострадалите, които са в болница „ Пирогов " сега имат свои усещания и свое мнение по какъв начин се е случило всичко. Но, в случай че стартираме ние политиците да приказваме за това, може да стане проблем. "

Когато се е случило нещастието, хората, седящи на задните места в рейса са съумели да счупят прозореца и по този начин са се избавили тези 7 индивида, описа Заев. „ Вече членове на фамилиите на потърпевшите са пристигнали от Скопие в София. Ние се видяхме с тях, те имат опция да видят своите родственици тук в болничното заведение и да беседват с тях. "

Първо ще се видя с премиера Стефан Янев, ще ме заведе министър Стоев, който е тук с нас в този момент. Благодарни сме за помощта. Аз получих информация от премиера Янев в 3,30 сутринта, по-късно се чухме и с президента Радев. Благодарен съм за всички елементи, за цялата информация по случая и знам, че се прави всичко за нашите съграждани. Ще можем през днешния ден след визитата в болничното заведение непосредствено с премиера Янев да се осведомяваме, добави още министър председателят на Република Северна Македония.

Пътуващите в рейса са от разнообразни обитаеми места от Северна Македония. Всички са жители на Република Северна Македония. От разнообразни националности са. Имаме жител от Прешево, от Сърбия, който е бил дружно с годеницата си от Куманово, били са дружно в Истанбул на екскурзия. Видяхме в листата, че има и един човек с белгийско поданство, описа Заев.

Зоран Заев добави, че е бил осведомен от министъра на вътрешните работи на Северна Македония по отношение на компанията транспортьор, чието име е „ Беса Транс " от Скопие. „ Стандартна туристическа компания, която прави транспорти най-често по маршрут Истанбул-София-Скопие. Не мога да кажа детайлности за тази компания. Знам единствено името й, осведомен съм, че се занимава с туризъм, има много рейсове и най-често извършва курсове по маршрута Истанбул-София-Скопие. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР