46-годишният Цветан Пъков ще излезе от затвора с 5 месеца

...
46-годишният Цветан Пъков ще излезе от затвора с 5 месеца
Коментари Харесай

Пускат предсрочно шофьора, прегазил малкия Петьо

46-годишният Цветан Пъков ще излезе от пандиза с 5 месеца и 21 дни по-рано. Това реши арбитър Десислав Любомиров, защото предприемачът е изтърпял повече от половината от присъдата си, каквото е условието по закон.

6-годишното момченце бе блъснато на 14 април 2015 година, до момента в който кара колело на ул. "Павел Хаджисимеонов " в Панагюрище. Експертиза откри, че 44-годишният тогава Пъков, който се оказа рецидивист на пътя , е карал джипа си "Ауди Q7 " със 78 км/ч. Петьо почина на място.

На 30 юни 2015 година Окръжният съд в Пазарджик осъди Пъков на 4 години затвор при първичен общ режим и го лиши от правото да ръководи моторно-превозно средство за период от 7 години.

Делото бе прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто предприемачът призна обстоятелствата и събитията по обвинителния акт и наложеното наказване се редуцира с една трета.

Няколко месеца по-късно Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата.

Пъков изиска предварително освобождение, а от затворническото общежитие в Казичене са съобщили пред съда, че той е награждаван доста пъти и няма никакви санкции.

Адвокатът на предприемача даже изиска той да бъде освободен и от наложеното му наказване да няма право да кара за период от 7 години. Съдът обаче отхвърли с аргумента, че тази глоба занапред ще бъде изпълнявана.

"Съжалявам, в случай че мога да върна времето обратно, бих предотвратил случая ", сподели пред градските магистрати Цветан Пъков.

Той обаче няма да излезе незабавно от пандиза, защото решението на Софийския градски съд предстои на обжалване пред апелативните магистрати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР