46-годишният подсъдим е признат за виновен в това, че за

...
46-годишният подсъдим е признат за виновен в това, че за
Коментари Харесай

Осъдиха хитрец за злоупотреба с доверие при сключване на 14 сделки

46-годишният обвиняем е приет за отговорен в това, че за интервала от 26 февруари до 28 юни 2007 година в Каварна, като прокурист на комерсиално сдружение, е злоупотребил с гласуваното му доверие при подписване на 14 покупко-продажби с недвижими парцели. От дейностите на мъжа е последвала забележителна вреда за сдружението в размер общо на 2 188 141 лв..

Подсъдимият бил акредитиран от ощетеното сдружение да купува аграрни земи от разнообразни притежатели в региона на Каварна и Шабла. При подписване на сделките той договарял допустима за продавачите цена, а след това умишлено вписвал в нотариалните актове по-високи цени на закупуваните парцели. Налице била предварителна сделка с продавачите да предават на подсъдимия или на разположение, посочено от него, разликата сред записаните в нотариалните актове суми и контрактуваните с тях цени. Мотивирани от това да приключат сполучливо покупко-продажбите продавачите изпълнили поставеното им изискване.

Окръжният съд счете за открито, че по този метод мъжът умишлено е работил срещу законните ползи на сдружението, от което са породени обилни имуществени вреди за компанията. Щетата се показва в разликата сред сумите, които били действително получени от продавачите и тези вписани в нотариалните актове и изплатени от сдружението.

Първата правосъдна инстанция е достигнала до аналогични в действителност и правни заключения, вследствие на което е постановила вярна и законосъобразна присъда, показва в решението си съдът. Съдебният състав приема, че и наложеното на мъжа наказване вярно е било съобразено с чистото му правосъдно минало и оказаното от него подпомагане в хода на следствието. С тези претекстове Окръжен съд - Добрич удостовери напълно присъдата на Районния съд в Каварна. Подсъдимият ще заплати и направените по делото разходи в общ размер 5 962.75 лв.. Постановеното решение не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР